Continental GT je nedvomno najzmogljivejši Bentley doslej in brez kompromisov glede udobja ali razkošja. Prepozna ga le pozorno oko ljubitelja te britanske avtomobilske znamke. Napredno podvozje in nove tehnologije spodbujajo športne sposobnosti, hkrati pa ohranjajo raven udobja v vožnji.

Volan usmerja vsa kolesa, elektronski zadnji diferencial lajša okretnost in stabilnost vozila. Novo zasnovane zavore iz ogljikove keramike nadzorujejo neverjetno zavorno moč. Pod prednjim pokrovom je izpopolnjena različica priznanega 6,0-litrskega motorja W12 TSI 650 KM (900 KM) in 900 Nm (664 lb.ft). Ta omogoča prav tako izjemen pospešek, z mesta do 100 km/h v 3,6 s in največjo hitrost 335 km/h.

Edinstven individualen slog se ujema z zmogljivostmi ekskluzivnega Continental GT Speed in jamči izjemna potovanja. Med posebnosti s katerimi se loči od ostalih je nekaj podrobnosti, predvsem 22-palčna kolesa in športni pragovi obogatena notranjost z napisom Speed ​​v usnju in alkantari, s 15 barvami in 11 dodatnimi kombinacijami ter tehnični odtenek Dark Tint na sredinski konzoli.