Letošnji, že šesti Camp Jeep bo potekal od 12. do 14. julija v znamenitem italijanskem kraju San Martino di Castrozza (pokrajina Trento). Na najpomembnejšem tradicionalnem dogodku Skupine lastnikov vozil znamke Jeep (Jeep Owners Group – JOG) in ljubiteljev znamke Jeep bo letos predpremierno predstavljen novi model Jeep Gladiator, ki je nastal v sodelovanju z znamko Mopar.

Udeleženci srečanja Camp Jeep 2019 bodo imeli priložnost preizkusiti celotno modelno paleto Jeep na različnih poligonih in ostalih spremljajočih aktivnostih, vključno s koncerti v živo in zabavami za otroke. V zakulisju Dolomitov bo to dogodivščina v najboljšem pomenu “Jeep Jamboree”, enem najbolj klasičnih ameriških srečanj, posvečenih vozilom 4×4. Dogodek vsako leto navdihuje več kot 30 tovrstnih srečanj, ki se odvijajo v različnih zveznih državah, od Kalifornije do Maina in od Arizone do Tennesseeja. Ameriška tradicija je bila v Evropo vpeljana leta 2014 s spektakularno prireditvijo Camp Jeep, ki spodbuja svobodo, strast in pustolovščino v čistem, pristnem slogu znamke Jeep.

Zvezda letošnjega srečanja bo novi Jeep Gladiator, ki je bil svetovni javnosti prvič predstavljen na avtomobilskem salonu v Los Angelesu v drugi polovici leta 2018. Novi Gladiator temelji na bogati dediščini izjemno vzdržljivih, zanesljivih poltovornjakov Jeep in ponuja pristno oblikovanje, funkcionalnost in vsestranskost. Jeep zagotavlja, da je najzmogljivejši za vleko v svojem razredu, poleg številnih varnostnih in naprednih funkcij ponuja napredne in varčne pogonske sklope, vrhunsko dinamiko na cesti ter omogoča zmogljivo terensko vožnjo.

Izdelujejo ga v tovarni Toledo Supplier Park v zvezni državi Ohio. Letošnjo pomlad je napovedan v prodajnih salonih Jeep v ZDA. Njegov prihod na trge območja EMEA (Evropa, Bližnji vzhod in Afrika) pa je predviden v letu 2020. Na prihajajočem dogodku Camp Jeep bo predstavljen tudi novi Jeep Wrangler Rubicon 1941, ki so ga zasnovali pri Moparju, znamki FCA za originalno dodatno opremo in poprodajne storitve za vozila skupine FCA.