Renault odkriva kompakten in okreten dostavnik EZ-FLEX, zasnovan za mestno uporabo. Ultra kompaktne zunanje mere z dolžino 3,86 metra, širino 1,65 in višino 1,88 metra, mu poleg izjemne okretnosti omogočajo dostop do najmanjših parkirnih prostorov. Velikost nakladalnega prostora znaša 3 m3. K temu prispeva kompakten prostor za voznika, ki pa še vedno ponuja vse odlike pristnega dostavnika. Obračalni krog s polmerom 4,5 m zagotavlja odlično okretnost, tako pomembno na ulicah mestnih središč.

 

Širok dostop do voznikovega prostora olajšuje vstopanje in izstopanje, pregledna instrumentna plošča na sredini pa omogoča hiter in enostaven dostop do podatkov o vožnji, dober pregled nad pešci in mestnim okoljem ter enostavna in učinkovita upravljala. Vmesnik med človekom in napravo je moderen in popolnoma zlit s svetom pametnih telefonov. Ponuja storitve in aplikacije, ki so povezane z vozilom, omogoča pa tudi uporabo aplikacij za vsakovrstne poklicne dejavnosti.

Nakladanje zadaj olajšuje majhna višina praga (760 mm nad tlemi) in odprtine, ki omogočajo lahek dostop do celotne nakladalne površine. Dostavnik je bil zasnovan tudi s ciljem, da omogoča raznolike izvedbe prostora zadaj. Te izvedbe so prilagodljive, zasnovane v skladu z raznimi potrebami poklicnih uporabnikov, ki bodo to vozilo dobili na posodo.

 

Električno gnani EZ-FLEX ima dostop v mestna središča, ponuja doseg 100 kilometrov, ki je prilagojen potrebam dostave v mestu; povprečje dejanskih mestnih dostav znaša 50 km na dan.

EZ