“Citroen goes Electric for all” je strategija leta 2020 s katero Citroen premierno razkriva enega od predvidenih šestih elektrificiranih vozil. Ob novem C4 predstavlja tudi e-C4 na 100 % električni pogon za novo poglavje v svoji zgodovini petvratnih limuzin.

Nova C4 in 100 % električni e-C4 kot peti člen električne ofenzive omogočata možnost izbire med tremi različnimi načini pogona: 100 % električni motor s 100 kW (136 KM) za 350 km dosegai in svobodno gibanje ter dva motorja z notranjim zgorevanjem: bencinski Euro 6d od 100 do 155 konjskih moči in dizelski od 110 do 130 konjskih moči.

Novi 100 % električni e-C4 in novi C4 sledita programu Citroen Advanced Comfort tako glede udobja kot vseh elementov dobrega počutja v notranjosti. Svoj delež prispeva tudi vzmetenje s progresivnimi hidravličnimi omejevalniki in sedeži Advanced Comfort. Za bivalno udobje jamči prostorna notranjost, vključno s prostorom v predelu kolen Best in Class, domiselna odlagalna mesta in nosilec Smart Pad Support Citroen. Na vzdušje vpliva pomirjujoča in svetla atmosfera s toplimi materiali in električno stekleno streho. Za kaj več udobja je na voljo  20 tehnologij za pomoč pri vožnji, med drugimi tudi sistem za pol-samodejno vožnjo 2. stopnje Highway Driver Assist in šest z vzpostavljenje povezave. Vse te lastnosti pridejo toliko bolj do izraza pri novem 100-odstotno električnem vozilu e-C4, ki ponuja čisto vse prednosti e-udobja: neslišno delovanje, tekoče speljevanje, enostavna in udobna uporaba.