Nova športna paketa Competition Edition in Competition Edition Plus širita možnost izbire privlačne in celovite ponudbe prilagojene opreme za modele A4 in A5 ter S4 in S5. Poleg matričnih LED žarometov (odvisno od opreme) in številnih dodatkov v črni odtenkih z visokim sijajem so na voljo še novi Chronos Grey Metallic, Ascari Blue Metallic in District Green Metallic, ki dopolnjujejo paleto barv za obe seriji.

Za novima paketoma opreme, ki temeljita na modelu S line oziroma modelu S, jima je Audi na najvidnejših delih karoserije dodal še visoko sijajno črno barvo na zaščitno letev (samo na A4), na dovode zraka skupaj s sponkami, difuzorjem in izpušnimi cevmi. V enakem visoko sijajnem temnem odtenku je mreža hladilnika Singleframe, štirje obroči spredaj in zadaj, stranska ogledala (samo v kombinaciji s paketom plus), oblikovni element pod A-stebričkom in zadnji spojler so prav tako lakirani v visoko sijajni črni barvi (ne za A5 Cabriolet3 ali A4 Avant4 s strešnim spojlerjem RS).

Pri modelu S je črno-rdeča tudi oznaka modela na mreži hladilnika. Pri Audiju A5 Cabriolet3 ostajajo okvir vetrobranskega stekla, obrobe okenskih rež, obrobe na stranskih oknih in obrobe na zgornjem pokrovu ohišja značilne v prepoznavnem, elegantnem kromu. Vsi modeli S ter A4 in A5 s paketom S line imajo temno kromirane nastavke izpušne cevi. Audi S5 Cabriolet5 je izjema: vedno pride z bleščeče črnimi izpušnimi konicami.

V povezavi s paketom Competition Edition Plus bodo kupci s popustom prejeli tudi črna stranska ogledala, vstopna LED projekcija logotipa z logotipom romba/S, paket ambientalne svetlobe, rdeče zavorne čeljusti (samo za različice s 150 kW in več) in nalepko »Audi Rings« v briljantno črni barvi za zadnja vrata (spodnja bočna plošča pri A5 Coupé in Cabriolet. Običajno na voljo le pri modelih RS, so v tem primeru zadimljeni pokrovi žarometov, ki so prvič na voljo za A4 in S4 z matričnimi LED žarometi ter pri modelih Audi A5 in S5 z matričnimi LED žarometi in Audi Laser Light kot dodatnimi dolgimi lučmi.

Novi konkurenčni različici športne izdaje plus paketa bosta v Nemčiji na voljo od januarja 2023. Cene se začnejo pri 950 evrih za A4 in S4 ter 1450 evrih za A5 in S5. Paketi Competition edition plus so na voljo za 2450 evrov za A4 in S4 ter 3150 evrov za A5 in S5.