Spring, zdaj uradno tudi v Sloveniji, predstavlja najbolj cenovno ugoden električni avtomobil tudi v Evropi, ki naj bi bil dostopen čim širšemu številu ljudi. Z videzom kompaktnega mestnega križanca ponuja notranji prostor s štirimi enakimi sedeži ter preprost in kot zatrjujejo, zanesljiv električni motor z dosegom do 225 km v ciklu WLTP oziroma 295 km v ciklu WLTP city. Dacia je nizkocenovna blagovna znamka Skupine Renault. Na področju električne mobilnosti izkorišča več kot 10-letno znanje in izkušnje Zveze Renault-Nissan-Mitsubishi.

 

Novi Spring je na izbiro v treh različicah: v osnovni za prosto prodajo, Business za podjetja, najem in službene vozne parke ter gospodarska izvedba Cargo brez zadnje klopi, primerna za dostavo do vrat. Slednja prihaja na pomlad leta 2022.

Spring Electric je prepoznavem po oranžnem, barvnem paketu. Ta vsebuje zunanji vzvratni ogledali, okrasni del strešnih nosilcev, obrobe bočnih oblog in zračnih rež spredaj oranžne barve. Zadnji luči imata nov svetlobni pečat znamke Dacia iz svetilnih diod v obliki črke Y. Notranjost poudarjajo oranžni okrasni šivi na sedežih, obrobe zračnikov in multimedijskega zaslona, obloge vrat pa so svetlo sive barve. Dacia zatrjuje, da ima prtljažnik največjo uporabno prostornino v tem razredu: 270 dm3 po VDA ne upoštevajoč prostor pod podom, ki je namenjen rezervnemu kolesu ob doplačilu, oziroma 290 litrov, kar bi že bilo na ravni višjega razreda. Uporabna prostornina lahko do vrha sedežev naraste do 620 litrov.

Povsem električni pogon z elektromotorjem moči 33 kW (kar ustreza 44 KM) je povezan z akumulatorjem z zmogljivostjo 27,4 kWh. Elektromotor modela Dacia Spring deluje brez olja in z veliko manjšim številom gibljivih sestavnih delov kot motor z notranjim zgorevanjem (še zlasti brez jermena), zato je enostaven, zanesljiv in robusten.

Dacia Spring se polni preko vtičnice, skrite pod loputo z logotipom na prednji maski, ki se odpira v notranjosti. Litij-ionski akumulator se lahko polne manj kot eno uro za 80-odstotno napolnjenost in manj kot 1,5 ure za 100-odstotno napolnjenost na vtičnici z enosmernim tokom 30 kW. Na priključku »Wallbox« z močjo 3,7 kW potrebuje manj kot 5 ur za 100-odstotno napolnjenost in manj kot 14 ur za 100-odstotno napolnjenost na domači vtičnici z močjo 2,3 kW. S paketi serijske opreme Comfort, Comfort Plus in Business se cene začenjajo s 16.890 evrov.