Daciin prvi električni model Spring je omogočil brezemisijsko mobilnost širokemu krogu kupcev po vsem svetu. Prvič predstavljen leta 2021, je hitro postal tretji najbolj priljubljen električni avtomobil v letih 2022 in 2023, s skupno več kot 140.000 registriranimi vozili po vsem svetu.

Spring je prejel tudi številne prestižne nagrade, z izjemno oceno 5 zvezdic neodvisne evropske organizacije Green NCAP leta 2022, ki je poudarila njegovo energetsko učinkovitost in nizek ogljični odtis.

Vozilo se je izkazalo kot trenutno najbolj primerna rešitev za tiste, ki iščejo enostavno, cenovno dostopno in učinkovito brezemisijsko mobilnost. Podatki iz povezanih sistemov kažejo, da povprečna dnevna vožnja Springa znaša 37 km pri hitrosti 37 km/h, pri čemer se avtomobili v večini primerov polnijo doma.

Dacia Spring je sledila svojemu uspehu s stalnim razvojem, pri čemer je dobila novo podobo leta 2022 in močnejši motor s 65 KM leta 2023. Kljub tem posodobitvam je ohranila svojo osnovno moč, tako, da ostaja cenovnonajbolj dostopen popolnoma električni avtomobil na trgu.

Danes nova Dacia Spring nadaljuje svojo uspešno zgodbo, s popolnoma prenovljeno in robustno zasnovo. Še vedno praktičen in z velikim notranjim prostorom za shranjevanje naj bi bil tako še bolj privlačen. Z dostopnejšim motorjem s 65 KM postaja bolj vsestranski, vendar ohranja svojo učinkovitost zaradi skrbno upravljane teže, kar pa ne vpliva na njegovo cenovno dostopnost – še vedno ostaja najbolj dostopen popolnoma električni avtomobil na trgu.