Na evropski trg prihaja nova, omejena serija Fordovega pick-upa z imenom Thunder. Evropskim kupcem bo na voljo samo 4500 vozil, ekskluzivnih po videzu, dizajnu in motorju. Modelu Thunder je namenjen 2,0-litrski bi-turbo z 213 KM in samodejnim, 10-stopenjskim menjalnikom.

Ford Ranger Thunder se predstavlja v značilni morski sivi barvi Sea Grey z 18-palčnimi platišči iz črne zlitine in posebno črno barvo za prednjo rešetko, zadnji odbijač, ročaje vrat in pragova stopnice. Na rešetki najdemo še detajle v rdečih barvah in izrazitim napisom Thunder na obeh vratih in na prtljažnih vratih, z logotipom Rangerja v mat črni barvi.

Med preostalimi elementi ponuja Ford še pokrov kesona v slogu Black Mountain Top in oblogo tovornega prostora, za katerega je zagotovljen tudi praktični delilnik. V notranjosti so usnjene sedeže iz usnja s kontrastnimi rdečimi detajli nekaterih elementov, kot sta volan in armaturna plošča, črne preproge z rdečimi osvetljenimi pedali.

Ford je že odprl naročila za novi Ford Ranger Thunder. V prodajnih salonih je napovedan konec poletja 2020. BL/Ford Europe/