Novi testi neodvisne organizacije EuroNCAP so pri Transitu in Transitu Custom pokazaki najučinkovitejšo aktivno varnost med dostavnimi vozili, ki so trenutno v prodaji v Evropi.

Nova pobuda Euro NCAP testiranja delovanja in učinkovitosti sistemov za aktivno varnost je zajela 19 najbolje prodajanih kombijev v Evropi. Analizirali so samodejno zaviranje v sili (AEB) pri bližanju vozilom, kolesarjem in pešcem, pa tudi tehnologije za ohranjanje voznega pasu in prepoznavanje omejitev hitrosti ter sisteme za nadzor potnikov.

Transit je s svojimi razpoložljivimi funkcijami aktivne varnost osvojil zlato, Transit Custom pa srebrno nagrado. Pri Euro NCAP so posebej pohvalili Fordov sistem AEB in tehnologijo za pomoč pri preprečevanju trčenja z zaznavanjem pešcev1 označili za vodilno funkcijo v razredu.

Uradno sporočilo še navaja, da je Transit kot edini med vsemi vozili in funkcijami zabeležil popoln rezultat s 100 odstotki, predvsem na račun funkcij prepoznavanja prometnih znakov1; Transitov sistem AEB se je izkazal tudi z najboljšo zaščito kolesarjev.