Hondi uvrstitev med šest finalistov pomeni potrditev predanosti k ustvarjanju naprednih izdelkov, zasnovanih brez kompromisov ter z dodano vrednostjo uporabnikovemu življenjskemu slogu.

Nova generacija Civica e:HEV v hibridni izvedbi se med šestimi finalisti bori za končni naziv v prestižnem izboru AUTOBEST 2023 oziroma za “Najboljši nakup vozila v Evropi”. Hibridni, družinski avtomobil zaključuje zadnjo fazo Hondine zaveze o popolnoma elektrificirani modelni paleti.

Honda je že četrtič nominirana za finalista AUTOBEST in Civic že drugič. Dosedanji finalisti so bili leta 2016 HR-V, 2018 Civic in leta 2021 Jazz. V izboru za AUTOBEST sodeluje 31 najvplivnejših avtomobilističnih novinarjev iz vse Evrope, izbirajo pa avtomobil, ki predstavlja najboljšo ponudbo za evropske kupce, upoštevajoč kvaliteto, dizajn, izjemne vozne lastnosti, bogato serijsko opremo, varnost in še bi lahko naštevali.

Civic e:HEV je doslej prejel pohvale s strani novinarjev za nova merila za sodobno oblikovanje avtomobilov, izjemno kvaliteto, napredno e-mobilnost in privlačno, a okolju prijazno zmogljivost.