AUTOBEST 2021 je prestižno evropsko priznanje za najboljši nakup vozila v Evropi. Nova Honda Jazz hibrid ponuja enostavno vozno izkušnjo z učinkovito in odzivno tehnologijo. Uvrstitev med 7 finalistov odraža Hondino predanost k ustvarjanju naprednih produktov, ki so oblikovani brez kompromisov, pojasnjujejo uradni viri.

Nova Honda Jazz se je v Sloveniji uradno predstavila v sredini letošnjega leta in izpolnjuje svojo zavezo, da bodo vsi prodajni modeli v Evropi elektrificirani do leta 2022. Tokrat je že tretjič, da se je Hondin model uvrstil med finaliste tekmovanja AUTOBEST. Pred tem sta bila finalista Honda HR-V in Civic. Finaliste ocenjuje 31 najbolj vplivnih avtomobilskih novinarjev iz cele Evrope.

Nova Honda Jazz je del nove palete vozil, ki ima skupni imenovalec: e: HEV tehnologija in prvi model od šestih elektrificiranih modelov Hond, ki se bodo predstavili v Evropi do leta 2022.

Tehnologija e: HEV je na novo zasnovana prav za Hondo Jazz in zagotavlja edinstven užitek v vožnji. Ima dva elektromotorja, 1.5 l i-VTEC bencinski motor, litij-ionsko baterijo in inteligentno krmilno enoto i-MMD, ki nadzoruje delovanje sistema. Po uradnih virih, te komponente delujejo skupaj harmonično in zagotavljajo najboljše razmerje med porabo in zmogljivostjo v segmentu.