Lamborghini Huracán Sterrato, prvi superšportni avtomobil za vse terene in zadnja novost v ponudbi modela Huracán, je včeraj doživel svojo severnoameriško premiero v Miamiju, v Lamborghini Beach Lounge hotela South Beach, ki ponuja v okolici – kot pravijo popolno, sodobno ozadje za predstavitev te drzne, nove mojstrovine z motorjem V10 tudi izven asfalta.

Med ekskluzivnim večernim praznovanjem, ki je vključevalo razkritje Huracána Sterrato, je Stephan Winkelmann, predsednik in izvršni direktor podjetja Automobili Lamborghini, pozdravil dolgoletne stranke Lamborghinija, VIP osebnosti in medije skupaj z Rouvenom Mohrom, glavnim tehničnim direktorjem, Mitjo Borkertom, vodjo oblikovanja, in Federicom Foschinijem, vodjo marketinga in prodaje.

Huracán Sterrato, zasnovan za največji užitek v vožnji tudi izven asfalta na neutrjenih ali peščenih površinah, ponuja popoln nadzor in zagotavlja popolnoma nov val čustev in zabave pri vožnji. Huracán Sterrato je opremljen s 5,2-litrskim motorjem V10 z največjo močjo 610 KM in 560 Nm navora (pri 6500 vrt/min), v kombinaciji s 7-stopenjskim menjalnikom z dvojno sklopko in elektronsko nadzorovanim štirikolesnim pogonom z zadaj nameščenim mehanskim samodejnim menjalnikom in zaporo diferenciala. Zasnovan za optimalne zmogljivosti na cesti in izven nje, pospeši od 0 do 100 km/h (približno 60 mph) v 3,4 sekunde in doseže najvišjo hitrost 260 km/h (približno 160 mph).