Volkswagen se prihodnjo pomlad pripravlja na novi ID.3. Z drugo generacijo modela ID.3 želi nadaljevati zgodbo o uspehu družine ID. Po vsem svetu je bilo do danes dobavljenih že več kot pol milijona modelov ID., ki jih izdelujejo na osnovi modularne platforme za električna vozila (MEB). ID.3 trenutno proizvajajo v nemških mestih Zwickau in Dresden. Da bi zadovoljili veliko povpraševanje kupcev, bodo naslednje leto začeli popolnoma električni kompaktni model izdelovati tudi v matični tovarni v Wolfsburgu.

Novi ID.3 bo opremljen z najnovejšo generacijo programske opreme. Po uradnih informacijah, nova oprema izboljšuje sistemsko zmogljivost in omogoča brezžično prejemanje posodobitev. Poleg tega bo serijska oprema bogatejša: po novem bodo serijski zaslon z 12-palčno (30,5 cm) diagonalo ter variabilno prtljažno dno in sredinska konzola z dvema držaloma za pijačo.

Funkcije, kot sta Plug & Charge in inteligentni e-načrtovalnik poti, bodo omogočale še enostavnejše in udobnejše polnjenje novega ID.3. VW bo v ID.3 vgrajeval popolnoma povezane asistenčne sisteme najnovejše generacije. Najboljša primera sta opcijska sistema “Travel Assist z množicami podatkov” in “Park Assist Plus s pomnilniško funkcijo”.

Kupci lahko od 1. decembra 2022 naprej naročijo predkonfigurirane linije opreme Life, Business, Style, Max in Tour. Začetna cena modela ID.3 Life je 43.995 evrov (z DDV in pred morebitnim odbitkom ekosubvencije). Zaradi velikega obsega naročil se pričakuje, da bodo nove ID.3, ki bodo naročeni zdaj, začeli dobavljati v četrtem četrtletju leta 2023.