Volkswagen napoveduje model serije ID.2all, ki bo predvidoma leta 2025 s ceno 25.000 evrov pravi »volks-wagen«(ljudski avto). S pokazanim konceptom naj bi bil že zelo blizu končnega rezultata.

ID.2all dolg 4,05 m, širok 1,81, visok 1,53 m in z medosno razdaljo 2,60 m, učinkovito sledi dizajnu Golfa in Pola. Po prostoru in proporcih se zgleduje zlasti po Polu, čeprav z bolj gladko karoserijo in s povsem novim sprednjim delom, ki ima dva tanka žarometa, povezana z LED linijo in dvema navpičnima odprtinama na dnu sprednjega odbijača. S strani dizajn stebrička C spominja na Golfa prve serije. Tudi zadek je precej klasične oblike, z rahlo nagnjenim zadnjim steklom, nad katerim je viden tanek spojler. Obe luči združuje svetleč element, v središče katerega je umeščen značilen logotip nemške avtomobilske znamke.

S posebno učinkovitim pogonskim sklopom doseže novi ID.2ALL 450 kilometrov. Zasnovan je na platformi MEB Entry, napredni različici MEB, ki jo trenutno uporabljajo različni modeli skupine Volkswagen (ID.3, ID.4, Škoda Enyaq iV in Audi Q4 e-tron). Pri MEB Entry pogon ni zadaj kot pri modelih na platformi MEB, ampak spredaj in ga zagotavlja električni motor z 226 KM. Zmogljivosti so spoštljive z 0-100 doseže v manj kot 7 sekundah. Največja hitrost je omejena na160 km.Volkswagen ID.2all je opremljen s paketom Adas Travel Assist in žarometi s tehnologijo IQ.Light.

Notranjost vozila Volkswagen ID.2all je oblikovana moderno, v minimalističnem slogu, z vodoravnim konzolnim zaslonom na sredini armaturne plošče in zaslonom, ki opravlja funkcijo instrumentne plošče. Prtljažnik omogoča prostornino med 490 in 1.330 litri.

Serijska različica Volkswagna ID.2all je eden od desetih novih električnih modelov, ki jih bo Volkswagen predstavil do leta 2026. Šele letos bo predstavljen prenovljeni ID.3, ID. Buzz z dolgo medosno razdaljo in ID.7. Sledila bosta kompaktni električni SUV leta 2026 in še bolj ekonomičen model s ceno manj kot 20.000 evrov.