Jaguar odkriva novi različici XF Saloon in Sportbrake, ki naj bi v izvedbi R-Dynamic Black in XE R-Dynamic Black še dodatno dvignili ugled te britanske znamke. Poudarki so namenski. Odločna zasnova limuzine in različice Sportbrake z elementi po meri v sijajni črni barvi Gloss Black in razkošnejšo notranjostjo dvigujejo ugled športne znamke. Izvedba XE R-Dynamic Black

Novi modeli XF R-Dynamic Black: Poudarite namenske, odločne zasnove limuzine in Sportbrake z elementi po meri Gloss Black in bogatejšo, razkošnejšo notranjostjo, medtem ko XE R-Dynamic Black stavi na izboljšane zmogljivosti.

Črni paket s sijajno črnimi pokrovi ogledal in stranskimi pragovi želi poudariti svojo naravo tudi z 19-palčnimi črnimi platišči sijajnega videza, panoramsko streho in z zatemnjenimi stekli za večjo zasebnost potnikov in ne nazadnje za večji vizualni učinek.

V notranjosti izstopajo razkošni materiali in izvrstni detajli, dodatno obogateni v različici XF z izboljšano Premium osvetlitvijo potniškega prostora. Na izbiro je 30 barvnih odtenkov. Za izboljšano počutje potnikov skrbi ionizacija zraka v kabini s filtracijo PM2,5 za zajemanje mikrodelcev in alergenov.

V ponudbi je učinkovit štirivaljni dizelski motor Ingenium MHEV z 204 KM z emisijami CO2 od 127 g/km za XE in povprečjem porabe (4,9 l/100 km) oziroma od 130 g/km emisij za XF Saloon. Zmogljive bencinske motorje predstavljajo gladke, odzivne štirivaljne enote Ingenium z 250 KM in 300 KM, ki omogočajo pospešek od 0 do 100 km/h v samo 6,4 s in 5,6 s za XE ter 6,5 s in 5,8 s za XF Saloon. Vse različice XE in XF imajo osemstopenjski samodejni menjalnik in je na voljo s pogonom na vsa kolesa s tehnologijo Intelligent Driveline Dynamics.