Jeep je že lani razkril naslednjo generacijo popolnoma električnih vozil 4xe. Cilj ameriške znamke je postati vodilna v svetu na trgu baterijskih športnih terencev, zato bo Jeep do konca leta 2025 v Evropi in Severni Ameriki predstavil štiri 100-odstotno električne modele. Enega od teh je že, to je Avenger. Druga pa bosta Recon in Wagooner S, ki sta bila pred premierno predstavljena leta 2022. Od leta 2030 naj bi v Evropi prodajali le električne avtomobile in v ZDA doseči 50 %.

Jeep Recon naj bi bil predvidoma predstavljen leta 2025. Podobno kot elegantnejši SUV Wagooner S, bo temeljil na novi arhitekturi STLA Large iz Stellantisa, opremljeni z električnimi motorji z največjo močjo okoli 600 KM in baterijami, ki zagotavljajo avtonomijo 600 km. Jeep Recon, ki ga bodo izdelovali v ZDA, bo pravi terenec z možnostmi, ki vključujejo odstranljiva vrata in streho, podobno kot zdaj Wrangler. Recon naj bi od 0 do 100 km/h pospešil v nekaj več kot 3,5 sekunde.

Kakšno pozicijo pa bosta imela modela Recon in Wrangler, ko bo tudi ta na voljo z električnim motorjem (to naj bi bil že četrti električni, ki ga bomo videli do konca leta 2025)? Recon nj bi se pozicioniral v nižji tržni segment od kultnega Wranglerja, ki bo tudi v dobi elektromotorjev ostal paradni Jeepov terenec.