Volkswagen premierno predstavlja popolnoma novo generacijo Tiguana, ki bo na voljo že v prvem četrtletju leta 2024. Novi Tiguan prinaša številne tehnološke inovacije, vključno s hibridnimi pogoni za večjo učinkovitost.

Novi Tiguan predstavlja tretjo generacijo tega priljubljenega kompaktnega SUV-a, ki je od prve predstavitve leta 2007 prepričal več kot 7,6 milijona kupcev. Nov model prinaša številne izboljšave in nadgradnje, ki jih omogoča platforma MQB evo.

Ena od glavnih novosti bodo hibridni pogoni, ki omogočajo do 100 km vožnje z izključno električnim pogonom. Poleg tega je polnjenje z izmeničnim tokom (AC) zdaj hitrejše, in prvič bo serijsko na voljo tudi hitro polnjenje z enosmernim tokom (DC).

Notranjost novega Tiguana je prenovljena in vključuje digitalno armaturno ploščo, ki temelji na platformi MIB4. Ta prinaša obilo informacij in omogoča uporabo digitalnih storitev ter aplikacij, kar uporabnikom olajša upravljanje. Nekatere funkcije, kot so pnevmatska masažna funkcija za sprednja sedeža in HD matrični žarometi IQ.LIGHT, so prenesene iz modela Touareg višjega razreda.

Novi Tiguan se ponaša s svežim dizajnom, z izrazitim sprednjim delom, ploskimi LED-žarometi in steklenim prečnim pasom. Količnik zračnega upora je izboljšan na 0,28, kar pripomore k večji učinkovitosti. Silhueto zaznamujejo atletske ramenske linije nad kolesnimi ohišji, prepoznaven pa je tudi prečni LED-pas na zadku.

Notranjost Tiguana je opremljena z novimi digitalnimi kombiniranimi instrumenti, 38-centimetrskim zaslonom infotainment sistema in večfunkcijskim stikalom za uravnavanje doživetja vožnje. Glasovna asistenca IDA omogoča preprosto upravljanje različnih funkcij vozila in infotainmenta z naravnim govorom.

Novi Tiguan bo na voljo z različnimi vrstami pogonskih sistemov, vključno z turbodizelskimi motorji (TDI), turbobencinskimi motorji (TSI), blagimi hibridnimi turbobencinskimi motorji (eTSI) in priključnimi hibridi (eHybrid), ki bodo vsi zdaj opremljeni z avtomatskim menjalnikom (DSG). Uporaba voznega programa je poenostavljena z obvolanskim upravljanjem.

Podvozje je izboljšano z elektronsko krmiljenim sistemom prilagodljivega uravnavanja podvozja DCC Pro, ki vključuje 2-ventilske blažilnike. Novi model ima tudi upravitelja vozne dinamike, ki omogoča boljšo stabilnost in natančnost pri vožnji.

Sedeži v Tiguana so ergonomsko oblikovani in ponujajo številne nastavitve, vključno s pnevmatsko masažno funkcijo in ogrevanjem.

Poleg tega bo novi Tiguan opremljen s številnimi asistenčnimi sistemi, kot so Side Assist, Front Assist, Lane Assist, Rear View, sistem za prepoznavanje prometnih znakov, Park Assist Pro in Trailer Assist.

Prtljažni prostor novega Tiguana je povečan na 652 litrov, kar omogoča večjo prostornost za prtljago kljub nekoliko večji dolžini avtomobila.