Audi v okviru svoje letne medijske konference 2022 predstavlja naslednji model v svojem prihodnjem električno gnanem luksuznem Avantu. Audi A6 Sportback z električnim pogonskim sistemom je bil predstavljen pred skoraj letom dni na avtomobilskem salonu v Šanghaju, aprila 2021. Konceptni avtomobil A6 Avant e-tron, ki je na poti v proizvodnjo, ponazarja zdaj sintezo pionirske pogonske tehnologije in Audijevega tradicionalnega oblikovanja na globalni ravni.

Podobno kot koncept Audi A6 e-tron, razstavljen leta 2021, ima tudi A6 Avant izključno električni pogonski sistem, ki temelji na platformi PPE, razviti pod Audijevim vodstvom. Hkrati predstavlja nov oblikovalski koncept z enakimi dimenzijami kot A6 Sportback e-tron. Z dolžino 4,96 metra, širino 1,96 metra in visoko 1,44 metra ga velikost karoserije uvršča v luksuzni razred. Njegove linije so dosleden razvoj v Audijevem sodobnem uradnem jeziku. Pomembni elementi, kot sta zaprt Singleframe in neprekinjen trak luči na zadnjem delu, poudarjajo njegovo sorodnost z drugimi električno gnanimi Audiji serije e-tron.

Koncept modela Audi A6 Avant e-tron, ki naj bi bil predstavljen še ta mesec, ni nič bolj preprosta oblikovalska vaja kot Sportback. Nasprotno, njegove linije in elegantna razmerja predvidevajo prihodnje Audijeve serijske modele in ponujajo namige o tem, kako dinamičen in eleganten bo videti električno gnani luksuzni razred v znamenju štirih krogov.