Cielo, novi odprti dvosedežnik, je “prvi svoje vrste”, pravijo pri Maseratiju in dodajajo: ”vstopiti vanj in ga voziti  je tako, kot potopiti se v novo celostno dimenzijo”.  MC20 in MC20 Cielo sta dvojčka, vendar vsak s svojo dušo, dva različna modela, oba edinstvena, a združena z dirkaškim duhom, drznostjo in zmogljivostjo pristnih športnih avtomobilov – lahko še preberemo na uradnih straneh.

Cielo ponuja popolnoma novo, izkušnjo vožnje, ki se ob ”pametni stekleni strehi”, s preprostim pritiskom na gumb v samo 12 sekundah. Kdor pa bi rad iskal zadovoljstvo ob zaprti strehi, lahko ta postane prozorna in lahko vseeno ponudi svojevrsten »občutek neba«. Srce novega MC20 Cielo predstavlja Maseratijev V6 twin-turbo bencinski 3,0-litrski motor Nettuno  s tehnologijo pridobljeno iz formule , ki lahko razvije do 630 KM.

Maserati tako ponovno lovi veter, ki skladno s tradicijo prinaša nove modele. Tokrat avtomobil ne nosi imena vetra, lahko pa ga kadarkoli prikliče, pravijo. MC20 Cielo s številnimi inovacijami odkriva nov koncept odprtega dvosedežnika za užitke v vožnji z vetrom v laseh. Na trgu je napovedan leta 2023, s cenami od slabih 270.000 evrov.