Od četrte zaporedne zmage na dirki Targa Florio je minilo že okroglih 80 let. Čez ciljno črto prestižne sicilijanske dirke je 23. maja 1940 prvi pripeljal Maserati že četrto leto zapored. Za volanom Maseratija Tipo 4CL je bil Luigi Villoresi. Ob 80-letnici zadnje zmage na Targi se je Maserati vrnil na Sicilijo s prototipom  MC20, in ga preizkusil po cestah, na katerih se je pisala zgodovina dirke Targa Florio, vključno z delom, kjer se nahajajo znamenite tribune Floriopoli.

Testiranja novega MC20 se nadaljujejo v najrazličnejših pogojih, da bi v Modeni dobili čim več podatkov in informacij za natančne končne nastavitve. Po prvih testiranjih, ki so jih opravili s pomočjo dinamičnega simulatorja v laboratoriju Maserati Innovation Lab, je napočil čas za testiranje na cestah in dirkališčih.

MC20 predstavlja začetek novega obdobja za italijansko blagovno znamko, tako glede sloga kot tehnologije. Gre tudi za prvi avtomobil, ki ima vgrajen nov motor, poln inovativnih tehnoloških rešitev, ki so ga v celoti razvili in izdelali pri Maseratiju.  Novi MC20 naj bi bil predstavljen septembra. Maserati želi poudariti in potrditi svoje legendarne športne zmogljivosti in se ponovno vrniti na zmagovalne odre dirkališč, po tem, ko je  zadnjo zmago osvojil na svetovnem prvenstvu leta 2010 s prav tako izjemnim MC12. BL/Maserati/