Letošnja karavana Mercedes-Benz Star Experience 2019 s tradicionalnim nekajdnevnim postankom v Centru varne vožnje v Vranskem je medijem, svojim najzvestejšim strankam in potencialnim kupcem predstavila celoten program svojih vozil. Zvezda med zvezdami športne palete AMG je bila najnovejša, prestižna in hkrati najbolj brutalna med limuzinami s trikrako zvezdo AMG GT 63S 4MATIC+ 4-Door Coupe`, ki smo jo lahko brez prizanašanja preizkusili skupaj z ostalo druščino modelov AMG med stožci asfaltne steze na Vranskem in zatem na bližnjih ozkih podeželskih cestah.

Dinamika vožnje in zvok motorja na ravni superšportnikov, bliskovito pospeševanje v največjem udobju, uvrščajo štirivratni kupe AMG GT 63 S 4MATIC + v sam vrh limuzin Mercedes-Benz. Dinamični nosilci motorjev AMG zagotavljajo najboljšo možno povezavo zmogljivega 4-litrskega motorja V8 biturbo z močjo 470 kW (639 KM) in karoserije v vseh okoliščinah upravljanja. Z elektronsko nadzorovano zaporo diferenciala AMG še posebno pri športnem slogu vožnje pospeši od 0 do 100 km / h v 3,2 sekunde: zahvaljujoč dodatnemu pogonskemu programu RACE, vključno z Drift Mode, omogoča tudi izrazito športne lastnosti vožnje ob visokem navoru 900 Nm in izjemnem sodelovanju športnega 9-stopenjskega menjalnika AMG SPEEDSHIFT MCT. Najvišja hitrost 315 km/h, je bila v tem primeru le utopija.

Ob modelih AMG A 35, E 53, CLS 53, in GT 63 S 4matic+ je v slalomu med stožci prijetno presenetil tudi izjemno vodljiv A35 4MATIC, ki je z zanesljivo lego in odzivnostjo z lahkoto lovil najhitrejše. Mercedes-Benz je pokazal tudi nova AMG GT R Roadster in limuzino A35 4MATIC. Na bližnjem off-road poligonu pa je med SUV-ji v blatu kraljeval novi G.