Novi Nissan LEAF je v prvi polovici leta najbolje prodajano električno vozilo v Evropi, z več kot 18.000 registracijami od letošnjega januarja do junija. Od začetka prodaje v oktobru 2017 do danes je Nissan prejel že več kot 37.000 naročil.

Novi Nissan LEAF s povsem električnim pogonskim sklopom zagotavlja presenetljive pospeške, okolju prijazne zmogljivosti, dinamičen zunanji slog in napredne tehnologije za pomoč vozniku med vožnjo. Leaf je opremljen s 40-kilovatno baterijo, ki po novem evropskem standardu WLTP za izpuste in varčnost pri kombinirani vožnji zagotavlja doseg do 270 kilometrov.

Na newyorškem avtomobilskem salonu je osvojil nagrado “World Green Car 2018” (najbolj zeleni avtomobil na svetu v letu 2018) in prejel 5 zvezdic na ocenjevanju varnosti, tako po evropskem kot tudi japonskem programu za ocenjevanje novih vozil. Opremljen je z najnovejšimi inovativnimi tehnologijami, kot so Nissan ProPILOT, ProPILOT Park in e-Pedal, ki kupce še posebej razveseljujejo. Do danes se je za sistem ProPILOT v sklopu doplačilne opreme, ki omogoča polavtonomno vožnjo, odločilo 72 % kupcev novega LEAFA.