Pri Volkswagnu pravijo, da se sproščen poletni dopust prične že s prijetno vožnjo do izbrane destinacije. Navigacijska naprava in pametni telefon sta za mnoge dopustnike nepogrešljiva – z njima na cilj prispejo varno in brez neprijetnih presenečenj. Kdor ne uporablja le enega ali drugega, pač pa kar oba skupaj, se lahko veseli še dodatnih prednosti. Med njimi izpostavljajo predvsem nove storitve Car-Net, ki jih predstavljajo v obliki petih nasvetov:

-Načrtujte poti in cilje doma na svojem računalniku in jih pošljite neposredno v svoj avto – Zagotovite si preprosto iskanje bencinskih servisov z ugodnimi cenami goriva ali prostih parkirnih mest – aplikacijo Car-Net lahko vprašate: Ali je strešno okno še odprto? Kje ste pustili svoj avto, če ste medtem pozabili, kje ste ga parkirali. – Od doma si lahko nastavite tudi idealno temperaturo potovanja.

S Volkswagnovimi storitvami Car-Net, ki med drugim vključujejo prometne informacije v realnem času in funkcije za oddaljeni dostop prek aplikacije Car-Net, je potovanje do počitniške destinacije veliko prijetnejše. Pri tem lahko z različnimi paketi storitev Guide & Inform ter Security & Service obseg funkcij individualno prilagodite svojim potrebam.