Predstavitev je potekala na na stezi Nissan Crossing v okrožju Ginza. NISMO RC, ki so ga razvili v nissanovem športnem oddelku NISMO z vso kow-how tehnologijo bo prvič zapeljal na start 2.decembra na letnem NISMO Festival at Fuji International Speedway, kjer se bo postavil ob bok novega električnega dirkalnika FORMULA E.

S parom elektromotorjev, štirikolesnim pogonom in namensko oblikovano, agresivno silhueto dirkalnika na osnovi Leafa želi dokazati, da nissanova tehnologija električnih vozil omogoča vznemirljive vozne lastnosti v popolni tišini in brez emisij.To je najpomembnejši cilj vizije Nissan Intelligent Mobility. Nismo RC je opremljen z napredno tehnologijo baterij in komponentami motorja iz Nissana LEAF.

Električna motorja razvijeta 240 kW, vsak polovico moči in hipni navor 640 Nm, kar je več kot dvakrat več moči in navora od predhodnika, ki se je prvič predstavil leta 2011. Novi Leaf NISMO RC ima na račun lahke gradne maso omejeno na 1.220 kg. Od o do 100 km/h pospeši v 3,4 s.

gljikovih vlaken, ki omogočajo lomljenje le-teh na samo 1.220 kilogramov. Razmerje med močjo in maso ima za samo 3,4 sekunde impresivno zmogljivost od 0 do 100 km / h – 50% hitreje kot prejšnji model. Nissan načrtuje šest popolnoma novih LEAF NISMO RC namenjenih največjim trgom na svetu, kjer bodo ljubitelji lahko izkusili navdušenje in vozne izkušnje iz ‘prve roke’