Povsem nova, popolnoma električna Honda e, ki so jo slovenski ljubitelji te znamke, pričakali včeraj, je zelo specifičen, prelomni model majhnega mestnega vozila. Za Hondo avtomobil prihodnosti, oblikovno navdahnjen s preprostimi, čistimi linijami prve generacije Honde Civic, predstavlja edinstveno kombinacijo dinamičnih zmogljivosti, brezčasnega dizajna in vrhunske tehnologije. Spremljajo jo inovativne rešitve, kot so kamere, ki zamenjujejo vzvratna ogledala, in kljuke, ki se pogreznejo v vrata, kar vpliva na bolj aerodinamično zunanjost nove Honde e.

Honda e stavi na hipen navor, ki ga dobi brez zamika zaradi prestavljanja. Kot zagotavljajo viri je dovolj samo pritisniti na stopalko za takojšen odziv. Voznik lahko izbira med dvema načinoma vožnje. Normal, za mirno vožnjo po mestu in Sport, za večjo odzivnost, ki hkrati tudi prilagodi vzmetenje za boljšo vodljivost. Za dinamično vozno izkušnjo skrbi tudi 113 kW zmogljiv elektromotor, ki poganja zadnji par koles, in nizko težišče s popolno porazdelitvijo teže v razmerju 50:50.

Svetla notranjost je opremljena s kakovostnimi materiali in modernim dizajnom. Brez sredinske konzole je spredaj prostornejša, dovolj prostora pa obljublja tudi na zadnji klopi. Zato naj bi bila Honda e ena najprostornejših v kategoriji majhnih avtomobilov.

Honda e ponuja brezhibno povezavo z voznikom s pomočjo napredne, inteligentne tehnologije. Za povezljivost in preglednost so zadolženi digitalni merilniki, dva široka info-zabavna zaslona in stranska zaslona, ki prikazujeta sliko stranskih kamer.

Enostavno dostopno polnilno mesto Honde e je nameščeno v pokrov motorja, z modro LED osvetlitvijo prikazuje stanje polnjenja tudi ponoči. Hondina visoko zmogljiva litij-ionska baterija z močjo 35,5 kWh omogoča več načinov polnjenja: na hitrih javnih polnilnicah do 80% baterije v 30 minutah, doma pa v 4 – 5 urah, odvisno od zmogljivosti napeljave.

Hondina polnilnica, ki se oblikovno in zmogljivostno popolnoma prilega Hondi e, omogoča poleg hitrega polnjenja še funkcijo samodejne obnovitve, če pride do prekinitve napajanja. Deluje tudi z identifikacijskim sistemom, tako da se lahko vsak sam odloči, kdo ga uporablja.