Te dni je bil v Detroitu ekskluzivno za severnoameriški trg predstavljen novi Jeep® Wrangler Rubicon 392, najnovejši model ikone Jeep, opremljen z močnim 6,4-litrskim motorjem V8. Novi Rubicon je namenjen vsem privržencem Wranglerja, ki iščejo izjemne zmogljivosti tako v cestni kot v terenski vožnji.

To je najučinkovitejši, najhitrejši in najmočnejši Wrangler doslej, zahvaljujoč 470 KM moči in 637 Nm navora, ki ga zagotavlja 6,4-litrski motor V8. Ta pogonski sklop skupaj z osemstopenjskim samodejnim menjalnikom TorqueFlite in sistemom za polni pogon z aktivnim menjalnikom Selec-Trac omogoča Jeep Wrangler Rubicon 392 pospeši od 0 do 96 km / h v samo 4,5 sekunde in ‘četrt milje’ prevozi v 13 sekundah. Vse zahvaljujoč certificirani opremi in opremljeni neposredno iz tovarne.

Daleč od asfaltne podlage pogonski sklop tega Wranglerja Rubicon 392 Trail Rated® združuje izjemno moč z velikodušnimi robustnimi osmi Dana 44, končnim razmerjem osi 3,73, blokado pretvornika navora, na 2 “dvižni komplet in 33” pnevmatike, nameščene na 17 “platiščih s sistemom zaklepanja.Rezultat je najboljši terenski avtomobil Jeep Wrangler doslej, zahvaljujoč številnim značilnostim, vključno z: 26,3-centimetrskim odmikom od tal, izboljšanim hodom vzmetenja, koti prileta / izhod je enak 44,5 / 22,6 / 37,5 stopinj in zmogljivost brodenja po vodi do 82,5 cm.