Z novim Gladiatorjem, ki prihaja ob 80-letnici znamke, se Jeep vrača v segment v segment pick-up vozil. Vsestransko uporaben pick-up, z neprekosljivimi terenskimi zmogljivostmi, vključno s štirikolesnim pogonom Selec-Trac in osmi tretje generacije Dana 44 – prinaša občutek svobode pri vožnji z odprto streho in ohranja značaj modela Wrangler. Gladiator je edino vozilo v razredu, ki ima na izbiro več konfiguracij vetrobranskega stekla in strehe za različne brezskrbne pustolovščine na prostem.

Novi Gladiator z dvojno kabino in jeklenim dnom kesona dolžine 153 cm, z vgrajenimi kljukami za pritrditev tovora, brizgano oblogo kesona in pokrovi, omogoča raznoliko prilagodljivost pri prevažanju tovora. Nadgrajeni 3,0-litrski MultiJet V-6, skladnen s standardom Euro 6D-Final, 194 kW (264 KM) in navorom 600 Nm, je tako močnejši in zmogljivejši. Nove varnostne in informacijsko-razvedrilne tehnologije vključujejo sprednjo kamero TrailCam za cestno in terensko vožnjo, kot ekskluzivno funkcijo v Evropi v tem razredu.

Med bogato notranjo opremo velja omeniti vrhunski zvočni sistem Alpine z nizkotonskim zvočnikom in prenosnim brezžičnim zvočnikom. Polni se med vožnjo in je popolnoma odporen proti vodi in prahu. Ponuja  tudi sistem Uconnect™ z Apple CarPlay™, Android Auto™ ter izbiro med 7,0- ali 8,4-palčnim zaslonom na dotik.

Med pomožnimi sistemi najdemo vzvratno kamero ParkView z dinamično mrežo, sistem za prepoznavanje mrtvih kotov in sistem za prepoznavanje prečnega prometa pri vzvratni vožnji, sistem za opozarjanje na nevarnost naleta s samodejnim zaviranjem in prilagodljivi tempomat s funkcijo ustavitve vozila.

Gladiator jamči stalno povezljivost s sistemom Uconnect™ Box in s storitvami Uconnect™, zasnovanimi za zagotavljanju varnosti in udobja.  Z uporabo aplikacije My Uconnect, lahko vozniki kadarkoli in kjerkoli nadzorujejo svoje vozilo.

Na voljo so še ekskluzivni originalni dodatki in zmogljivi deli Jeep, proizvajalca Mopar, s katerimi je mogoče najzmogljivejše pick-up vozilo Jeep vseh časov prilagoditi potrebam in življenjskemu slogu najrazličnejših uporabnikov. Gladiator Overland 3.0 V6 diesel je v Sloveniji na voljo s ceno 67.490 eur, Launch Edition s prav tako 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom pa 71.490 eur.