Porsche odkriva novo, zmogljivejšo izdajo Macana, z izrazitejšo zasnovo in novim konceptom delovanja. Vse tri razpoložljive različice imajo bistveno več moči kot pred tem predhodne. Macan GTS predstavlja vrh ponudbe. Z 2,9-litrskim motorjem V6 biturbo zmore zdaj 324 kW (440 KM). Gre za 44 kW (60 KM) več. Z značilno odzivnostjo in močjo hišnih modelov z oznako GTS in posebno s paketom Sport Chrono se od 0 do 100 km h odzove v 4,3 sekunde in doseže najvišjo hitrost 272 km h. Macan S je zdaj prav tako opremljen z 2,9-litrskim motorjem V6 biturbo motorjem, ki z močjo 280 kW (380 KM) razvije 20 kW (26 KM) več moči kot prej. Z mirovanja doseže 100 km h v 4,6 sekunde in največjo hitrost do 259 km/h.

Novo razviti štirivaljni motor s turbinskim polnilnikom moči 195 kW (265 KM) predstavlja vstopno točko v svet modela Macan. Standardni pospešek od 0 do 100 km/h opravi v 6,2 sekunde in doseže najvišjo hitrost 232 km/h. Vsi motorji so povezani s 7-stopenjskim Porschejevim menjalnikom z dvojno sklopko (PDK) in sistemom štirikolesnega pogona Porsche Traction Management (PTM).

Novi modeli Macana imajo tudi večjim zmogljivostim prilagojeno vzmetenje, ki išče najboljši kompromis med največjim udobjem in dinamičnimi zmogljivostmi športnih avtomobilov. Podvozje je bilo dodatno optimizirano: Macan se z večjo občutljivostjo in bolj neposredno odziva na vozne razmere in razmere na cesti, s čimer vozniku omogoča še boljše povratne informacije prek volana. V ta namen so bili elementi, kot so značilnosti blažilnikov Porsche Active Suspension Management (PASM), posebej prilagojeni za ta model. Aktivno in neprekinjeno uravnava vsako posamezno kolo. PASM je na voljo kot dodatna oprema za Macan in je standarden za modele S in GTS.

Macana GTS od ostalih različic ločuje standardno športno zračno vzmetenjem, ki karoserijo spusti za 10 milimetrov. Dinamične prednosti novega GTS so predvsem posledica dejstva, da je zračno vzmetenje za 10 odstotkov bolj togo na sprednji osi in 15 odstotkov na zadnji osi v primerjavi s predhodnikom. Dinamične zmogljivosti avtomobila poudarja izbirni paket GTS Sport z 21-palčnimi platišči GT in zmogljivimi pnevmatikami, Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) in paketom Sport Chrono. Nove modele Macana je že mogoče naročiti. Na evropskem trgu so napovedani v začetku oktobra 2021. V Nemčiji se cene Macana začnejo pri 62.917 evrih, Macana S 71.723 EUR in za najzmogljivejšega Macana GTS pri 88.264 EUR, vključno z DDV in opremo za posamezno državo.