Peugeot načrtuje do leta 2025 najširšo paleto električnih vozil v ponudbi za širok krog uporabnikov v Evropi. Peugeot 3008 je prodajna uspešnica, ki je v zadnjih 7 letih v 130 državah privabila več kot 1.320.000 kupcev. PEUGEOT s tem uresničuje zastavljene ambicije, skladno s katerimi namerava do leta 2025 za vse svoje modele ponujati tudi električno izvedenko, od leta 2030 dalje pa v Evropi prodajati zgolj 100 % električna vozila Pomemben del te strategije, kot pravijo, je tretja generacija prodajno uspešnega SUV-ja, ki se te dni predstavlja tudi pri nas skupaj s povsem novim električnim e-3008.

Novi E-3008 naj bi z oblikovnega vidika dvignil raven kreativnosti oblikovne zasnove, užitke v vožnji in električne zmogljivosti, ki jih ponuja uporabnikom. Pri tem stavi predvsem na privlačnost oblikovne zasnove z novim kupejevskim zadkom fastback, voznikovo delovno mesto Panoramic i-Cockpit naslednje generacije, ki naj bi zadovoljstvo v vožnji dvignilo na povsem novo raven in na odličnost z vidika zmogljivosti, kar prinaša do 700 km dosega s 100 % električnim pogonom zahvaljujoč novi konstrukcijski osnovi STLA Medium skupine Stellantis.

Peugeot E-3008 bo tudi prvi model narejen na tej novi konstrukcijski osnovi imenovani STLA. Inovativna platforma je bila zasnovana tako, da ponuja najboljšo zmogljivost v svojem razredu z vidika kriterijev, ki so za stranke najpomembnejši. To so doseg (do 700 km), čas polnjenja (30 minut), užitki v vožnji, zmogljivost, učinkovitost in povezljive storitve (načrtovalnik poti (Trip planner), pametno polnjenje (Smart charging), funkciji Vehicle to load in Plug&Charge ter posodobitve na daljavo »Over The Air«).

Ponudba bo temeljila na dveh nivojih opreme, Allure in GT s po tremi opcijskimi paketi za lažjo izbiro in tremi električnimi pogonskimi sklopi (210 KM, 230 KM s podaljšanim dosegom in 320 KM Dual Motor s štirikolesnim pogonom) ter dvema hibridnima pogonskima sklopoma, ki bosta na voljo na nekaterih trgih. Proizvodnja PEUGEOTA E-3008 bo potekala izključno v tovarni Sochaux v Franciji, njegova prodaja pa bo stekla februarja 2024.