Povsem novi Transit Custom, na voljo po vsej Evropi in odslej tudi pri nas, želi nadaljevati uspeh najbolje prodajanega evropskega dostavnika z inovativnimi rešitvami in naprednimi digitalnimi izkušnjami za večje zadovoljstvo svojih uporabnikov. Med novostmi velja omeniti predvsem novo platformo vozila, namenjeno večji zmogljivosti prevoza tovora, izboljšanemu udobju, ki vključuje tudi voznika in vrsto učinkovitih pogonskih sklopov.

Transit Custom je – po uradnih podatkih –  popolnoma integriran s platformo programske opreme; serijska povezljivost 5G omogoča brezžične posodobitve za sprostitev novih zmogljivosti. Med uporabnimi funkcijami so prvič na voljo v tem segmentu denimo inovativni nagibni volan, sistem za pomoč pri dostavi, ki prihrani čas, in nova opozorila pri izstopanju, ki pomagajo zaščititi kolesarje v mestih.

Najširša izbira različic doslej uvaja nov priključni hibridni model, inteligenten štirikolesni pogon ter v segment edinstveno karoserijsko izvedbo MultiCab za največjo vsestranskost. Najobsežnejšo ponudbo različic modela Transit Custom doslej dopolnjuje električni E Transit Custom. Zanimiv naj bi bil zlasti majhnim podjetjem, ki naj bi jim občutno poenostavil prehod na električna vozila. Povsem novi Transit Custom je že na voljo tudi v Sloveniji. Vstopna različica 2.0 TDCi 100 kW (136 KM), M6 FWD 1+2 L1 H1 280 ima ceno 37.640 evrov.