Audi Q5 je bil na evropskem trgu dolga leta eden najbolj prodajanih SUV vozil v premium segmentu srednje velikosti. Z oblikovno in vsebinsko osvežitvijo, ki združuje izrazitejši zunanji dizajn skupen modelom Q in športni značaj, želi biti še privlačnejši. Primeren tudi za vsakdanjo uporabo ponuja velik nabor multimedijskih vsebin in pomožnih funkcij ter premierno tudi digitalne zadnje luči z OLED tehnologijo. Zanimivo, da je ob nakupu novega Q5 moč dodatno izbrati tri svetlobne podpise zadnjih luči, vezane na prihod ali odhod z dmoma.Rahlo osvežena notranjost poudarja prvorazredno kakovost. Med dvanajstimi zunanjimi barvami sta dve novi – zelena (district green) in modra (ultra blue). V standardni opremi novega Q5 so peilagodljivi LED žarometi oziroma matrični LED v dodatni opremi.

Z dolžina 4,68 m je Q5 za 19 mm daljši na račun novih odbijačev, širina 1,89 m in višina 1,66 m ostajata nespremenjeni. Medosna razdalja 2,82 m pa jamči prostorno notranjost. V standardni opremi je 10.1-palčni MMI zaslon na dotik in enostavno izbiro menija. V kombinaciji z MMI navigacijo plus vsebuje tudi povezavo navigacije in infotainmenta, glasovno izbiro in dostop do `oblaka´ za večjo fleksibilnost, s široko izbiro lastnih nastavitev. BL/AUDI/

V Audiju Q5 40 TDI je sedemstopenjski S tronic z ultra tehnologijo in pogonom quattro. V normalnem delovanju vso moč pošlje na prednja kolesi, v spolzkih razmerah ali med dinamično vožnjo se  povežeta še zadnji kolesi. V mnogih situacijah se to zgodi predvidljivo. Glede oprijema in zmogljivosti sistem ne pušča ničesar naključju. Q5 ima na voljo zmogljiva in čista dizelska motorja – dvolitrski štirivaljni in trilitrski šestvaljni TDi ter dvolitrski bencinski štirivaljni TFSI , vsi usklajeni z emisijskim standardom EU 6 AP.

Audi Q5 ima v  standardni opremi 17-palčna aluminijasta platišča, v naprednejšem paketu S line 18-palčna ter Audi in Audi Sport po izbiri 19, 20, in 21-palčna platišča. Osvežena je tudi zbirka pomožnih sistemov na čelu s prenovljenim Audi presense city v standardni opremi, ki preprečuje oziroma zmanjšuje posledice trčenja. Audi že sprejema naročila za posebno serijo eEdition one ekskluzivnega videza in posameznih detaljev. Audi Q5 je napovedan na trgu v jeseni.