Kia Motors je pred kratkim predstavila prenovljenega kompaktnega, hibridnega križanca Nira. Osvežitev je prinesla nove projekcijske žaromete in meglenke, motorno masko z diamantnim vzorcem in dnevne LED luči v obliki dveh puščic. Zadnja zaščita podvozja je širša in bolj poudarjena, zadnje LED luči in na novo oblikovana 16- in 18-palčna aluminijasta platišča.

Notranjost je bogatejša za nov zaslon s 7-palčno instrumentno ploščo s prav tako osveženo grafiko. Serisko ponuja 8-palčni zaslon na dotik ter opcijsko navigacijo z 10,25-palčnim zaslonom in premijskim avdio sistemom Harman/Kardon, z enostavno dostopnim in dobro uveljavljenim Kiinim vmesnikom. Dodatno si je mogoče omisliti še obvolanska prestavna stikala za bolj športno vozniško izkušnjo in aktivno regenerativno zaviranje, električno parkirno zavoro ter ambientalno osvetlitev s šestimi različnimi barvami.

Ob nespremenjenih zunanjih merah je dopolnjena tudi ponudba asistenčnih sistemov s Kiinim paketom ADAS (Kia Drive Wise Advanced Driver Assistance Systems. Novost predstavljata tudi sistema za ohranjanje vozila na voznem pasu in spremljanje voznega pasu ter sistem HBA za samodejno zasenčenje žarometov (High Beam Assist). Tako hibridni kot priključno-hibridni Niro, sta dobila Kiin novi telematski sistem UVO CONNECT, ki širi uporabnost z vidika povezljivosti. Hibridni Kia Niro je pri nas napovedan do prihodnjega poletja. Na nekaterih evropskih trgih je na voljo tudi električni e-Niro z dosegom 455 km z enim polnjenjem.