Prestižna Porschejeva serija Platinum Edition je odslej bogatejša za različici Cayenne S in Cayenne S Diesel. »V platinasti« seriji se ponašata z vrhunsko opremo, ki med ostalim vključuje 21-palčna platišča Sport Edition v platinasti izvedbi s svilnatim leskom, 8-smerno nastavljiva usnjena športna sedeža s sredinskim delom iz alkantare, prevzeta iz Cayenna GTS. Serijsko sta na voljo črni in beli zunanji lak, za doplačilo pa si je mogoče omisliti še globoko črno, mahagonijevo, purpuritno, carrara belo in rodijevo srebrno. Športno-elegantno podobo zaokrožajo paket zunanjih elementov v visokosijajni črni barvi, zatemnjena zadnja stranska stekla in zadnje steklo ter razširitve kolesnih ohišij, lakirane v barvi vozila.

 

Cayenne Platinum Edition

 

Skupaj z izvedbama Cayenne Diesel in Cayenne S E-Hybrid serija Platinum Edition obsega tako štiri modelske različice iz družine Cayenne. Oznaka Platinum Edition je sinonim za športno funkcionalnost. Za sproščeno vožnjo tako v mestnih središčih kot na daljših poteh skrbijo biksenonski glavni žarometi s sistemom Porsche Dynamic Light System (PDLS), servokrmiljenje plus ter parkirna asistenca spredaj in zadaj. Zunanja in notranja ogledala s funkcijo samodejnega zasenčenja so rešitev za bleščeče luči zadaj vozečih vozil.

 

Cayenne Platinum Edition 02

 

Obe bogato opremljeni izvedbi Cayenna S na sprednjih vstopnih letvah krasi napis “Platinum Edition”, zunanje vzglavnike Porschejev grb, sprednja sedeža sta poleg tega še ogrevana. Med multimedijskimi sistemi ne manjka  sistem PCM (Porsche Communica-tion Management) vključno s spletno navigacijo, modulom Connect Plus in avdio-sistemom BOSE® Surround Sound. Značilna za to posebno serijo, je športna analogna ura na armaturni plošči.

 

Cayenne Platinum Edition 01

 

Zmogljivost in poraba novih posebnih izvedb ostajata nespremenjeni. Cayenne S s 3,6-litrskim šestvaljnim biturbo motorjem 309 kW (420 KM) odvisno od izbranih pnevmatik porabi od 9,8 do 9,5 litra goriva na 100 kilometrov. Cayenne S Diesel ima motor V8 z dvojnim tlačnim polnjenjem, ki razvije moč 283 kW (385 KM), in porabi do 8,2 do 8,0 litra dizelskega goriva na 100 kilometrov, kar je prav tako odvisno od izbranih pnevmatik. Porsche Cayenne S Platinum Edition je v Nemčiji naprodaj že za 87.442 EUR, Cayenne S Diesel Platinum Edition pa 90.417 EUR (obe ceni že vključujeta DDV).