Ford objavlja prve uradne informacije in fotografije elegantnega športnega enoprostorca S-MAX in večjega prostornejšega Galaxyja. Bogatejša sta za pestro paleto izboljšav. Začenjajo se z oblikovno osveženo zunanjostjo, večjim udobjem v notranjosti in višjo stopnjo povezav za voznika in sopotnike.

Z unikatnim oblikovanjem prednjega dela so bolj prepoznavne različice Trend, Titanium in ST-Line modelov S-MAX in Galaxy, še bolj pa izvedenke S-MAX Vignale in Galaxy V-Line, slednji z razkošnejšo in posebno opremo.

S-MAX in Galaxy, Trend in Titanium bosta na voljo z novim voznikovim in sovoznikovim sedežem, ki ju bo za maksimalno oporo možno nastavljati v 18 smereh, kar dodatno jamči udobnejše vožnje. Sedeži imajo certifikat vodilne nemške zdravstvene organizacije za varovanje hrbtenice Aktion Gesunder Rücken e.V. (AGR – kampanja za zdrav hrbet).

Fordova modela S-MAX in Galaxy zagotavljata še manjšo porabo ob večji zmogljivosti in prefinjenosti, saj ju lahko poganja Fordov dovršeni 2,0-litrski dizelski motor EcoBlue z močjo do 240 KM, na voljo je napredni osemstopenjski samodejni menjalnik, med številnimi asistenčnimi tehnologijami pa je tudi prilagodljivi tempomat s funkcijo Stop & Go. Fordovi trgovci po Evropi že sprejemajo naročila za izboljšana modela Ford S-MAX in Galaxy.