Puma, novi kompaktni crossover z napredno tehnologijo 48-voltnega elektrificiranega pogonskega sklopa Ford EcoBoost Hybrid je prvo hibridno vozilo, ki so ga izdelali v Romuniji. V svoji tovarni v Craiovi je Ford zaposlil dodatnih 1700 delavcev in z naložbo 200 milijonov evrov podprl proizvodnjo modela, ki združuje varčno porabo z blago hibridno tehnologijo.

Nova Ford Puma je eno od osmih elektrificiranih vozil, ki jih Ford letos pošilja na evropski trg. V prvi polovici leta je Ford napovedal, da bo vsak nov model Fordovih osebnih vozil vključeval elektrificirano različico – z blagim hibridnim, polnim hibridnim, priključnim hibridnim ali povsem električnim pogonom – to pa bo pomenilo eno najobsežnejših ponudb elektrificiranih vozil za uporabnike v Evropi. Ford predvideva, da bo do konca leta 2022 delež vozil z elektrificiranim pogonom presegel polovico skupne prodaje njegovih osebnih vozil.

Nova Ford Puma se poleg dovršene blage hibridne pogonske tehnologije hvali z vsestranskim prtljažnikom z največjo prostornino 456 litrov in inovativnim Fordovim MegaBoxom, s tehnologijami za samozavestnejšo vožnjo, vključno z aktivnim tempomatom s funkcijo Stop & Go, prepoznavanjem prometnih znakov z omejitvijo hitrosti in usmerjanjem v sredino voznega pasu, ter vrhunske možnosti za udobje, med katere sodijo tudi prvi sedeži z masažno funkcijo v tem segmentu.

Med prepoznavnimi različicami sta tudi športna Puma ST-Line s potezami športnega oddelka Ford Performance in odlično opremljena Puma Titanium X. Prvič se je predstavila prejšnji mesec na avtomobilskem salonu v Frankfurtu. Z začetkom proizvodnje nove Pume zdaj v Craiovi prvič vzporedno izdelujejo dva modela za po podatkih agencije JATO Dynamics evropski najhitreje rastoči segment kompaktnih SUV-jev in crossoverjev.