Leto 1941 je bilo v znamenju druge svetovne vojne, najobsežnejšega in najbolj tragičnega spopada v zgodovini človeštva na svetu, ki je terjal več kot 60 milijonov življenj. V istem letu so ZDA za potrebe svoje vojske razvile revolucionarno, kompaktno terensko vozilo s pogonom na vsa kolesa. Nastal je legendarni Willys z oznako MB, ki je pomenil nastanek znamke Jeep. Ta je kasneje postala sinonim za vsa terenska vozila, ne samo v pogovornem temveč predvsem v tehnološkem pogledu.

Jeep v tem letu praznuje 80-letnico legendarnega modela. Obeležil jo bo s svojim prvim nastopom prenovljeni Jeep Compass. Objavljene so že bile prve uradne slike evropske različice (na fotografijah), napovedane na pomlad 2021. Prenovljeni Compass se bo Sloveniji  skupaj z Renegadom predstavil 5.februarja. Od trenutnega modela se Compass razlikuje z osveženim dizajnom žarometov spredaj in odbijačem.

 

Oblikovno osvežena je tudi notranjost. Popolnoma preoblikovana armaturna plošča razkošnega videza, z radodarnim usnjenim trakom prinaša povsem novi 10,1-palčni zaslon multimedijskega sistema podoben tabličnim računalnikom. Tudi digitalna armaturna plošča je popolnoma spremenjena. Obeta se tudi bogat nabor sistemov za pomoč pri vožnji. Po neuradnih informacijah pa naj bi bila ponudba motorjev nespremenjena. Zlasti jubilejni Jeep Compass naj bi izstopal s svojimi prazničnimi logotipi na usnjenem oblazinjenju sedežev, posebnimi 18-palčnimi platišči in brušenimi detalji maske motorja. Podrobneje že prihodnji teden.