V Evropo prihaja novi model, ki označuje vrnitev znamke Jeep v segment pick-upov. Na najboljši način bo obeležil praznovanje 80. obletnice ameriške znamke legendarnih terencev.

Vsestranski pickup, ki si DNK Jeepa Wranglerja deli z neprimerljivo zmogljivostjo in robustnostjo za vse terene – zahvaljujoč pogonskemu sistemu Selec-Trac, tretji generaciji osi Dana 44 in specifičnim terenskim lastnostim – ter vožnji brez strehe nad glavo. Gladiator je edini v kategoriji, ki omogoča maksimalno svobodo v vožnji v vseh letnih časih. Pri Jeepu so prepričani, da to omogočajo številne rešitve med vetrobranskim steklom in zgornjim pokrovom.

Referenčna funkcionalnost v segmentu temelji na konfiguraciji dvojne kabine s 153 cm jeklenim ohišjem, z integriranimi zaporami, oblogami in pokrovi za največjo prilagodljivost pri transportu. Več moči in zmogljivosti zagotavlja na novo razviti 3,0-litrski motor MultiJet V6 z 264 KM in 600 Nm navora Euro 6D-Final.

Gladiator je opremljen z najsodobnejšo tehnologijo tako glede informacijsko-razvedrilnega sistema kot varnosti, s pomočjo sprednje kamere za varno vožnjo po cesti in terenu, ekskluzivna v evropskem segmentu.

Med pomožnimi sistemi ne manjkajo sistemi za nadzor mrtvih točk in mrtvih kotov, opozarjanje pred trkom spredaj in prilagodljivim tempomatom s funkcijo Stop (za doplačilo).

Voznik je vedno povezan s standardno Uconnect ™ Box, ki ponuja napredno povezljivost na vozilu, kar omogoča nabor storitev Uconnect ™, koristnih za varnost in udobje, na voljo tudi prek aplikacije My Uconnect, s katero lahko kadar koli in kjer koli nadzira svoje vozilo.

V Italiji in posredno po vsej verjetnosti tudi pri nas bo Gladiator na voljo v različici Overland in v ekskluzivni izdaji Launch Edition. Od aprila naprej bo Gladiator v znamenju posebne serije ob 80. obletnici in hkrati omogoča dostop do prednosti Jeep Wave, novega programa zvestobe in skrbi za stranke.