Opel je že od leta 2015 prva avtomobilska znamka v Sloveniji, ki v svojih salonih poleg lastnikov sprejme tudi njihove pse, za njihovo dobro počutje pa poskrbi z opremo posebnih kotičkov in s priboljški. Zanimive so številke, ki po trenutnih podatkih beležijo v Sloveniji že več kot 225.000 psov. To pomeni enega psa na vsako tretje gospodinjstvo oziroma 30 odstotkov.

Oplova zaveza #Psom prijazni, je nastala na osnovi dolgoletnega sodelovanja z Ljubljanskim živalskim vrtom in tako posredno tudi Zavetiščem Gmajnice, kjer zapuščene živali prevažajo v za ta namen predelanima voziloma Opel Combo. Poslanstvo, kot ga pri Oplu imenujejo, se začenja že s pravilnim transportom živali v avtomobilu. Marsikateri lastnik psa še ne ve na kakšen način naj poskrbi, da bo psa vozil varno. Nalet psa v zatilje potnikov je namreč lahko usoden za vse, zato pes v avtu zahteva svoj prostor in predvsem ustrezno opremo, ki v primeru zaviranja ali sunkovitejših vozniških manevrov preprečuje njihove poškodbe. Najbolj primeren prevoz psa v vozilu je v transportnem boksu tudi z vidika udobja in dobrega počutja psa. Enako primeren je  s pomočjo oprsnice, ki se jo pritrdi na eno od čvrstih točk v avtu ali oprsnice z dvojnim pripenjanjem na ključavnici varnostnih pasov levo in desno od psa. Dvojna oprsnica je boljša rešitev, saj oprime psa na obeh straneh in ga varno zadržuje na enem mestu. To je mogoče v Oplovih vozilih Crossland X, Grandland X, Astra ali Insignia Sports Tourer ter Combo, ki so primerni za namestitev transportnih boksov različnih velikosti.

Oplov program originalne dodatne opreme nudi tudi izbiro opreme za varen prevoz psa: Med to opremo sodi tudi zaščitna mreža oziroma pregrada, ki razdeli prostor med potniki in psom ter jo namestimo med prtljažnikom in zadnjimi sedeži, kot tudi različne podloge za prtljažni prostor in prevleke za sedeže.Pomembno je, da lastniki poskrbijo za varen prevoz svojih pasjih ljubljencev, pri čemer jim je lahko v pomoč originalna Oplova dodatna oprema. Osnovno Oplovo sporočilo je – Skupaj izberite pravo vozilo, v Oplovih salonih so vaši domači ljubljenci dobrodošli.