Slovenski javnosti se je danes v slikovitem okolju gradu Otočec predstavilprestižni Velar, ki je našel mesto med modeloma Range Rover Evoque in Range Rover Sport. Zasnovan za vse priložnosti in vse terene. Posebnost novega modela z eno najvitkejših in elegantnih linij luksuznih terencev Range Rover so novi matrični, laserski LED žarometi s svetlobo podobno dnevni, ki pri hitrosti nad 80 km/h z lasersko tehnologijo okrepijo glavni snop in povečajo vidljivost do 550 m.

 

 

Druga zanimiva posebnost so pomične kljuke na vratih, ki jih prilagajamo ekstremnim klimatskim razmeram in z estetskega vidika izstopajo elementi v obliki rezila iz glajenega bakra na odbijačih. Pozornost vzbuja tudi integriran zadnji spojler za boljšo aerodinamiko.Če dodamo še pionirsko tehnologijo skladno s tradicijo znamke Range Rover, bi lahko verjeli, da je Velar pripravljen za vse predvidene in nepredvidene priložnosti, od najbolj mondenih do ekstremno pustolovskih.

 

 

 

Notranjost se kaže na višji kakovostni ravni prestiža in na videz enostavne elegance, z intuitivno in učinkovito razporeditvijo ter upravljanjem z vsemi najpomembnejšimi funkcijami in izbiro med številnimi materiali za sedeže, kot so material Luxtec in semiš, perforirano usnje Windsor ali blago in semiš Premium. Na voljo so tudi klimatizirani sprednji sedeži s spominom in ogrevanji zadnji sedeži, ki jih je mogoče popolnoma zložiti. S petimi sedeži je prostornina prtljažnika 673 litrov.

 

 

Informacijski sistem Touch Pro Duo na najboljši možni način združuje dva 10″ zaslona na dotik visoke resolucije. Touch Pro Duo se lahko uporablja z opcijskim Head-up barvnim zaslonom in prav tako opcijskim Interactive Driver Display, da bi voznik nadzoroval in hkrati hitro odgovoril na številne vsebine. Notranjost ponuja še individualne drsne naslone za roko in prilagodljivo ambientalno osvetlitev. Pozornost snovalcev je bila posvečena tudi najmanjšim podrobnostim, kar se opazi že na prvi pogled.

 

 

Poleg vstopnega modela z osnovno opremo, je moč izbrati še tri dodatne pakete opreme: S, SE ali HSE in linije R-DYNAMIC – S, SE, HSE. Range Rover Velar prihaja s 3,0-litrskim dizelskim motorjem V6 300 KM, navorom 700 Nm ter 3,0-litrskim bencinskim motorjem V6 380 KM in navorom 450 Nm. Obe motorni izvedenki sta opremljeni z 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom in štirikolesnim pogonom (AWD) z inteligentno dinamiko pogona in vektoriranjem navora. Tudi cenovno, če odmislimo začetno ceno malenkost nad  60 tisoč, se lahko  nahajata v prestižnih razredih nad 100 tisoč evrov, dizelski Velar se začenja pri 123.531 in bencinski s 135.635 evrov.