Moštvo Renault e.dams se  je na prvi dirki formule E v Čilu drugič zapored v tej sezoni uvrstilo na stopničke zahvaljujoč Sébastienu Buemiju. Nicolas Prost je z borbeno vožnjo osvojil deseto mesto in spet prišel do točk.

Na eni najbolj zahtevnih in zdrsljivih stez v zgodovini prvenstva formule E je bil Sébastien Buemi že med prvimi poskusi med najhitrejšimi. Kljub temu, da je v prvem treningu malo trčil v ogrado, se je v kvalifikacijah z najboljšim časom v svoji skupini prebil v zaključni del “SuperPole”, v katerem je osvojil drugo startno mesto. V gneči takoj po startu dirke je izgubil dve mesti. Tudi po posegu varnostnega avtomobila je ostal v vodilni skupini in po zamenjavi dirkalnikov bil spet četrti, le nekaj desetink sekunde za Piquetom.

Deset krogov pred ciljem je odmerek dodatne moči “FanBoost” uporabil za povečanje pritiska na Brazilca. Ko se je prebil mimo Piqueta, se je začel vztrajno bližati Vergnu in Lottererju. Zadnji trije krogi so bili resnična srhljivka, saj je vodilna peterica ločevalo le nekaj desetink sekunde. Buemi se je ubranil pred vztrajnimi napadi Rosenqvista in čez ciljno črto pripeljal na tretjem mestu.

Oba dirkača moštva Renault e.dams sta osvojila točke in s tem pripomogla, da je moštvo v skupni razvrstitvi napredovalo na peto mesto. V skupni razvrstitvi dirkačev se je Buemi povzpel na četrto mesto.