Frontman zasedbe Maroon 5 Adam Levine je zamenjal dva svoja zelo draga starodobna ferrarija, ki ju ima v lasti, za Ghibli SS Spider. Zdaj pa se začenjajo pojavljajo dvomi o pristnosti tega avtomobila …

Zgodilo se je frontmanu zasedbe Maroon 5 Adamu Levinu, ki strast do glasbe združuje z enako do starodobnih avtomobilov. Konec leta 2020 se je pevec slavne ameriške skupine odločil, da si bo privoščil sanjski, starodobnii Maserati Ghibli SS Spider letnik 1971 (na arhivskih fotografijah primerek iz leta ’69). Dogovor med kalifornijsko dražbeno hišo Rick Cole Auctions in Levineom je temeljil na zamenjavi avtomobilov z razliko 100.000 dolarjev v korist pop zvezdnika, ki je za Maseratija, ocenjenega na 850.000 dolarjev zamenjal dva svoja Ferrarija, 365 GTC/4 iz leta 1972 in štiri leta mlajši 365 GTC.

Več kot dve leti kasneje pa je Levine začel ugotavljati, da z njegovim dragocenim Maseratijem ni vse tako kot bi morali biti. Kot je v zadnjih dneh poročal Los Angeles Times, naj bi številka šasije imela dvojnika v Evropi. Odvetniška ekipa pop zvezdnika Maroon 5, ki z avkcijsko hišo ni našla razumevanja glede tega neprijetnega dogodka, se je odločila za tožbo. Na osnovi predhodne raziskave, so želeli dokazati, da je Maserati v Levinovi lasti isti kot primerek, ki je bil leta 2015 umaknjen z dražbe prav zaradi resnih dvomov o pristnosti avtomobila.

Strokovnjakov, s katerimi se je posvetovallLevine, ni prepričala zlasti vtisnjena številka šasije. Ni se namreč ujemala z oznakami, ki jih je Maserati uporabljal za ta model avtomobila, ki ga je kupil zvezdnik Maroon 5. Podrobnost, ki bi jo prodajalec med pogajanji za menjavo avtomobilov poskušal prikriti z različnimi poskusi. Ker ni prepričan o pristnosti svojega novega dragulja na štirih kolesih, se ga poskuša Levine poskuša že nekaj časa na čim manj “boleč” način, znebiti, da bi si vsaj delno povrnil finančno izgubo svojih ferrarijev, od katerih mu ni v rokah ostalo ničesar.

Avkcijska hiša Rick Cole Auctions, ki na svoji spletni strani objavlja dragocene znamke avtomobilov izdelanih po meri Arabian Nights prodanih zvezdam kalibra Franka Sinatre in Robina Williamsa ne želi, da bi Levine svojega Maseratija ponovno dal na trg. Zgolj negotovost, da avto morda ni pristen, je bila dovolj, da je močno razvrednotila ekonomsko vrednost, po eni strani izničila Levinovo naložbo, po drugi pa močno razvrednotila ugled uveljavljenega trgovca prestižnih starodobnih avtomobilov.