Sinoči se je v španskem Martorellu slovesno predstavil novi LEON. Po prvih uradnih virih je SEAT v razvoj in proizvodne zmogljivosti popolnoma novega modela vložil več kot 1,1 milijarde evrov. Razvoj je temeljil na naslednji stopnji z vidika povezljivosti, učinkovitosti, dinamike in varnosti, kot navajajo viri.

SEAT namerava na trg pripeljati novo generacijo z učinkovitejšimi motorji, višjo stopnjo povezljivosti in novih sistemov pomoči pri vožnji ter naprednejšo tehnologijo razsvetljave. V duhu te temperamentne španske znamke, stavi novi Leon na dinamičen in privlačnejši dizajn kot evolucijo predhodnega. Ključne smernice razvoja novega Leona je bila učinkovitost in neposredne koristi od najnaprednejših pogonskih sklopov, vključno z bencinskimi (TSI), dizelskimi (TDI), stisnjenim zemeljskim plinom (TGI), blago-hibridnimi (eTSI) in hibridnimi (eHybrid) tehnologijami.

Novi SEAT Leon je prvo popolnoma povezani model te znamke, ki naj bi ohranjal stik ljudi z njihovim digitalnim okoljem. BL/SEAT/