Novi SWACE je drugo vozilo, ki si ga Suzuki v okviru poslovnega sporazuma deli s Toyoto. Prodaja naj bi se v Evropi začela to zimo. Eleganten in vsestranski karavan s športno zasnovo, udobno in stabilno vožnjo ter naprednimi hibridnimi zmogljivostmi naj bi bil po prvih napovedih v Evropi že to zimo.

SWACE izstopa z nizkim težiščem, široko držo ter izrazitimi karoserijskimi linijami, ki potekajo od sprednjega proti zadnjemu koncu vozila in so usklajene s športnim dizajnom sprednjega dela. Poudarjajo ga ostri žarometi LED z dvema svetlobnima snopoma in veliko masko z vzorcem satja ter športna 16-palčna platišča. SWACE bo na voljo v sedmih barvah – bela biserna, superiorna bela, dragocena srebrna, črna mineralna, temno modra mineralna, fantomsko rjava kovinska, bronasta kovinska.

Notranjost, zasnovana na udobje in praktičnost, z veliko prostora za prtljago in primerna za različne življenjske sloge in rekreacijske potrebe. Hibridni sistem zagotavlja optimalno razporeditev moči med električnim in bencinskim motorjem skladno z voznimi razmerami, po potrebi tudi z odločnim pospeševanjem in hkrati z nizko porabo goriva in izpust emisij CO2, zagotavljajo Suzukijevi viri.

Notranjosti modela SWACE je zamišljena v »manj je več«. Eleganten, a preprost notranji dizajn se osredotoča na prostornost, udobje in praktičnost, s široko armaturno ploščo neprekinjenih linij in kombinacijo mehkega oblazinjenja ter kromiranih ali srebrnih elementov. SWACE je opremljen z 8-palčnim multimedijskim audio sistemom z AM/FM/DAB sprejemnikom, funkcijo Bluetooth in možnostjo upravljanja na volanu. Sistem je združljiv z Apple CarPlay, Android Auto™ in MirrorLink™ za združljive pametne telefone. Na voljo je še ogrevanje volana in sprednjih sedežev, klimatski sistem SFLOW z zaznavanjem potnikov in ambientalna osvetlitev v celotni kabini. Velik 596-litrski prtljažnik s prilagodljivim dnom ponuja dovolj prostora za različne kose prtljage oziroma opremo za prosti čas.

Hibridni pogonski sistem modela SWACE združuje zmogljiv elektromotor z 1,8-litrskim bencinskim motorjem. V načinu vožnje EV izkorišča moč motorja in zmogljivost akumulatorja. V načinu vožnje EV vozilo poganja izključno motor z električnim napajanjem. SWACE ima na izbiro še tri načine izbire: NORMAL, ECO in SPORT.

Sistem samodejnega parkiranja (S-IPA) pomaga vozniku z zvočnimi in vizualnimi signali ter samodejnim upravljanjem volana pri vzvratnem parkiranju, bočnem parkiranju in pri speljevanju bočno parkiranega vozila s parkirišča. Sistem uporablja ultrazvočne senzorje in omogoča natančno parkiranje tudi v ozkih prostorih. Med pomožnimi sistemi lahko voznik v novem modelu SWACE računa na številne pomožne sisteme za samodejno zaviranje v sili, preprečevanje zapuščanja voznega pasu, aktivni tempomat, prepoznavanje prometnih znakov, mrtvega kota in med ostalim tudi na eKlic (eCall), če je vozilo udeleženo v prometni nesreči. V tem primeru sistem opozori reševalne službe s sporočilom, ki vključuje natančno lokacijo vozila.