Ford napoveduje omejeno serijo najzmogljivejšega Mustanga MACH 1. Premierno se bo v Evropi virtualno predstavil v Goodwoodu, na dogodku Goodwood SpeedWeek v Zahodnem Sussexu v Veliki Britaniji.Gre za najzmogljivejšega serijskega Mustanga, kar jih je bilo kdaj na voljo kupcem na stari celini.

Uporabo legendarnega vzdevka Mach 1 upravičuje nadgrajena zmogljivost z izpopolnjeno aerodinamiko, posebej ‘uglašenim’ 5,0-litrskim motorjem V8 s 460 KM1 in močnejšim hlajenjem za uspešno premagovanje izzivov na dirkališčih.

Mach 1 je prvi Mustang v Evropi, na izbiro z izjemno zmogljivim šeststopenjski ročnim menjalnikom TREMEC, ki za brezhibno prestavljanje v nižjo prestavo uporablja  tehnologijo za uskladitev s številom vrtjajev (med-plin), zmogljivejši sistem s hladilnikom olja pa ustreza večjim zahtevam pri športni vožnji. Ford pojasnjuje, da bo kupcem na voljo tudi Fordov 10-stopenjski samodejni menjalnik z zmogljivejšim hladilnikom olja in prilagojeno nastavitvijo programske opreme za optimalno zmogljivost pri športni vožnji na cestah in dirkališčih.

Posebna nastavitev vzmetenja dodatno izboljšuje zmogljivost in pripravljenost za dirkališče. Posebej umerjeni blažilniki MagneRide®2 in prilagojene vzmeti, prečna vodila in specifikacije puš zagotavljajo izboljšan nadzor in odzivnost pri velikih obremenitvah v hitrih ovinkih. Nastavitev programske opreme električnega servovolana (EPAS) modelu Mach 1 omogoča najnatančnejše krmiljenje med vsemi Mustangi v Evropi.