Po ID.3 prihaja k nam tudi novi, večji ID.4, 100-odstotno SUV, 100-odstotno električen. Za Volkswagen je ID.4 prvi popolnoma električni SUV in hkrati prvi električni avto za svetov­ne trge. Vstopa v največji tržni segment na svetu – segment kompaktnih SUV-jev. Na izbiro je devet modelov z vnaprej določeno konfiguracijo.


Poleg modelov ID.4 1ST Edition4 in ID.4 1ST Edition Max, ki sta že na trgu, lahko pričakujemo še sedem modelov ID.4 s konfiguracijo: City, Style, Life, Business, Family, Tech in Max. Strategija vnaprej določene konfiguracije omogoča večjo preglednost za kupce. Osnovni model bo po ceniku 36.950 evrov. Model ID.4 Pure z močjo 109 kW, v Sloveniji napovedan v prvi polovici leta,  bo na voljo za 36.866 evrov.

Volkswagen ponuja dve velikosti baterije. ID.4 City in ID.4 Style imata na voljo baterijo z neto kapaciteto 52 kWh in močjo 109 kW (148 KM) in 125 kW (170 KM). Preostalim petim modelom je namenjena 77-kilovatna baterija, ki jamči doseg do 522 km (NEVC). Elektromotor v zadku pri teh modelih razvije moč 150 kW (204 KM).

Zunanjost napetih linij s futurističnim pridihom in z zelo dobro aerodinamiko se hvali s količnikom zračnega upora 0,28. Veliko, zračno  notranjost omogoča tudi zasnova z dolgo medosno razdaljo, ki ustvarja občutek prostornosti, podobno kot pri klasičnem SUV-ju naslednjega višjega razreda. Sodoben način upravljanja omogoča zaslon na dotik z diagonalo do 12 palcev, naravno glasovno upravljanje s spletno povezavo v ID. Light – so serijski. Opcijsko je na voljo projicirni sistem zaslona s tehnologijo obogatene resničnosti, ki izbrane prikaze združuje z realnostjo.

Programsko in strojno opremo modela ID.4 se lahko tudi po nakupu posodablja iz vozila. Navigacijski sistem Discover Pro in spletne storitve iz ponudbe We Connect Start so pri vseh devetih modelih serijski. Z asistenčnimi sistemi je vožnja še bolj suverena, polnjenje pa povsem preprosta naloga, zagotavlja Volkswagen. S storitvijo We Charge, kot prvi velikoserijski proizvajalec, nudi celovit ekosistem za polnjenje električnih avtomobilov. Uporabniki lahko vse uredijo pri enem ponudniku. Vzporedno z modeli ID. nastaja tudi celovit ekosistem trajnostne mobilnosti.