Po modelu Audi skysphere roadster predstavljenem leta 2021, limuzini Audi grandsphere in konceptu Audi urbansphere space  aprila 2022, je zdaj premierno pokazal še štirivratnega križanca coupé z domiselno vsestransko zasnovo karoserije. Izjemno eleganten zasnovan avtomobil z dolžino malenkost manj kot pet metrov je več kot zgolj športni avtomobil luksuznega razreda, z vidno oddaljenostjo od tal in velikimi 22-palčnimi platišči, ki naznanjajo njegove terenske ambicije. Zadnji del Activesphere Sportback se lahko s pritiskom na gumb spremeni v odprto tovorno posteljo (»aktivni hrbet«) – kot nalašč za prevoz rekreacijske opreme, kot so električna kolesa ali oprema za vodne in zimske športe.

Z združevanjem nasprotij v popolni sintezi, kot pojasnjujejo snovalci, Audi activesphere ne pozna meja. Tu stavi na pogonski sistem in vzmetenje, zaradi katerih je enako spreten tako na cesti kot izven nje. Volan in pedala aktivno sodelujejo pri upravljanju avtomobila, hkrati pa ponujajo avtonomno vožnjo za bolj sproščeno preživljanje časa na cesti. Kot eleganten in dinamičen coupé se ponaša s klasičnimi proporci in linijami, vendar se lahko v samo nekaj sekundah spremeni v pick up za prevoz vrhunske športne opreme – prostora je zadaj dovolj celo za dve električni kolesi.

Z električnim pogonom in tehnologijo hitrega polnjenja iz Audijevega modularnega sistema PPE se Audi activesphere pridružuje družini konceptnih vozil sphere. Brez lokalnih emisij, z dosegom več kot 600 km in izjemno hitrim časom polnjenja zahvaljujoč 800-voltni tehnologiji združuje trajnost, dinamiko in zmogljivost na dolge razdalje najsodobnejših električnih vozil.

Dolžina 4,98 metra, širina 2,07 metra in širina 1,60 metra – uvrščajo koncept Audi activesphere v premium segment. Medosna razdalja, značilna za električni avtomobil, znaša velikodušnih 2,97 metra, kar zagotavlja nogam potnikov največ prostora. Sprednji in zadnji previsi so ustrezno kratki za veliko bolj kompakten vtis, kot kažejo zgolj številke.

Koncept Audi activesphere iz vseh perspektiv deluje monolitno, kot iz enega samega kalupa.Velika 22-palčna kolesa in osupljiva oddaljenost od tal, ravna kabina, tako značilna za Audi, in dinamičen strešni lok dajejo avtomobilu razmerja, ki izrazito spominjajo na športni avtomobil.

Po uradnih informacijah so pnevmatike 285/55 dovolj zmogljive za vse vrste terena, njihova oblikovana tekalna plast pa poudarja talent activesphere za terensko uporabo. Kolesa imajo premične segmente: ko se uporabljajo na terenu, se odprejo za optimalno prezračevanje, na cesti pa se zaprejo za optimalno aerodinamiko. Elegantna in elegantna ogledala s kamero na sprednjih vratih so prav tako oblikovana posebej za zmanjšanje upora.

Kot popoln vsestranski koncept je koncept Audi activesphere idealen za visoke zahteve v prihodnost usmerjene generacije kupcev Audi – ljudi, za katere se individualna mobilnost in trajnost ne izključujeta. Prav tako lastniki, ki pričakujejo, da bo njihovo vozilo zagotavljalo tipično estetiko in dinamičnost znamke v najvišji meri, skupaj s tehnologijo, usmerjeno v prihodnost.

Srce pogonske tehnologije v vseh prihodnjih modelih PPE bo 800-voltna tehnologija polnjenja, ki zagotavlja, da se baterija, tako kot tista v Audiju e-tron GT quattro pred njim, na hitrih polnilnicah v zelo kratkem času napolni do 270 kW. Ta revolucionarna tehnologija bo z osebno zaščitno opremo prvič vstopila v segmente srednjega in luksuznega razreda velikih količin.

Tehnologija PPE obljublja čas polnjenja, ki se približuje običajnemu postanku za polnjenje avtomobila z motorjem z notranjim izgorevanjem. Samo 10 minut naj bi bilo dovolj, da se napolni dovolj energije za vožnjo avtomobila za več kot 300 kilometrov. Poleg tega pa se v manj kot 25 minutah 100 kWh baterija napolni od 5 do 80 odstotkov. Skupaj z dosegom dobrih 600 kilometrov se tako Audi activesphere uvršča kot brezpogojno primeren za dolge razdalje, ko je to potrebno.