Po premiernem razkritju oktobra lani lahko Maserati GranTurismo po napovedih te dni na prvih trgih in predvsem na domačem pričakujemo junija letos. Ob tem v Modeni postavljajo na splet konfigurator s cenami novega Granturismo.

Napovedane so tri različice: Folgore, Trofeo in Modena. Električna različica Folgore s 761 HP bo prispela na trg kasneje, cena pa še ni bila razkrita. Modelom Trofeo in Modena, ki bosta najprej na voljo z vstopno ceno 226.200 € oziroma 181.200 €, sta namenjena motorja z notranjim zgorevanjem. Delita si isti 3-litrski motor V6 Nettuno, toda z različno močjo. Prvi ima 550 KM,  od 0 do 100 se odzove v 3,5 sekunde in doseže največjo hitrost 320 km/h; drugi pa ima 490 KM, od 0 do 100 pospeši v 3,9 sekunde in se z najvišjo hitrostjo približa 302 km/h.

Seznam dodatnih možnosti in paketov za Maserati GranTurismo je dokaj dolg. Med slednjimi je 4.270 evrov vreden Adas Package stopnje 2, ki med drugim vključuje prepoznavanje prometnih znakov in Adas Base Package (vključuje prilagodljivi tempomat, zaznavanje mrtvega kota, zaznavanje voznega pasu, kamero za vzvratno vožnjo in detektor utrujenosti) ter aktivno pomoč pri vožnji. Paket tehnične pomoči v vrednosti 3.050 evrov vključuje digitalno notranje vzvratno ogledalo in zaslon na glavo. Paket 1.830 Sport Design vključuje: aluminijaste stopalke in oporo za noge, notranjo osvetljeno jekleno ploščo za udarce, DLO letve z vstavki iz črnega laka in usnje.