Ford Fiesta Van EcoBoost Hybrid z 48-voltnim elektrificiranim pogonskim sklopom je na voljo tudi uporabnikom kompaktnih dostavnikov, kot varčna in odzivna alternativa dizelskemu pogonu. Novo Fiesto Van s Fordovim naprednim 48-voltnim pogonskim sklopom EcoBoost Hybrid bo možno naročiti od avgusta naprej.

Ford s pogonskim sklopom EcoBoost Hybrid elektrificirani hišni paleti gospodarskih vozil  s Transitom, Transitom Custom in Tourneom Custom z blagim hibridnim in priključnim hibridnim pogonom dodaja po novem tudi Fiesto Van. Novi EcoBoost Hybrid, po Fordovih zagotovilih, omogoča zmogljivost bencinskega pogona in optimalno učinkovito porabo goriva brez zmanjšanja prostora za tovor ali nosilnosti.

Fordov 1,0-litrski pogonski sklop EcoBoost Hybrid s 125 KM predstavlja privlačno alternativo uporabnikom, ki si želijo voznih lastnosti bencinskega motorja ob izboljšani učinkovitosti porabe goriva z uporabo do 24 Nm električnega navora in večji zmogljivosti, ki jo omogoča do 50 Nm električnega navora v nizkem območju vrtljajev. Fiesta Van EcoBoost Hybrid obenem omogoča neoviran dostop do območij, za katera veljajo omejitve ali celo prepovedi za vozila z dizelskim motorjem. Blagi hibridni sistem ne vpliva na prostor za tovor, ki tako z 1,0 m3 ostaja neokrnjen v vseh dimenzijah, nosilnost pa znaša 531 kg.