Ford Fiesta – najbolje prodajani Fordov model v Evropi – je prvič na voljo z elektrificiranim pogonskim sklopom in trgovci že sprejemajo naročila zanjo. Ford objavlja tudi, da bo pri vseh novih modelih osebnih vozil za evropski trg tudi elektrificirana različica in še pred koncem leta 2021 bo v Fordovi prodajni paleti 18 elektrificiranih vozil. Z uvedbo 48-voltne blage hibridne tehnologije dopolnjuje nove tehnologije za pomoč vozniku, med katerimi je aktivni tempomat s funkcijo Stop & Go in prepoznavanjem prometnih znakov z omejitvijo hitrosti, zasnovan za manj stresno vožnjo na avtocestah in v mestu. Pogonski sklopi EcoBoost Hybrid, po zagotovilih iz evropske podružnice Forda, jamčijo še varčnejšo porabo goriva ob tem  tudi zmogljivejše, odzivnejše delovanje in pospeševanje v posamezni prestavi.

Fiesta EcoBoost Hybrid je na voljo v različicah s 125 KM in 155 KM, opremljeni pa so z integriranim zaganjalnikom/generatorjem, ki ga poganja jermen (BISG). Ta nadomešča standardni alternator ter omogoča zajem in shranjevanje energije, ki se sicer izgubi pri zaviranju in vožnji s potisnim hodom, za polnjenje 48-voltnega litij-ionskega zračno hlajenega paketa baterij.

Kot navajajo uradni viri, so nehibridni pogonski sklopi Fieste učinkoviti porabi goriva in izpustom CO2 izpopolnjeni z najnovejšo generacijo 1,0-litrskega bencinskega motorja EcoBoost in novim sedemstopenjskim samodejnim menjalnikom z dvojno sklopko.

Z novim serijskim modemom FordPass Connect omogoča obenem boljšo povezljivost in številne funkcije za preprostejšo lastniško izkušnjo ter različne možnosti z uporabo mobilne aplikacije FordPass. Ta omogoča, da lahko uporabniki preko svojega pametnega telefona s poljubne lokacije nadzirajo izbrane možnosti vozila. Poleg načrtovanja hitrejših in manj stresnih potovanj s sprotnimi posodobitvami informacij o prometu za razpoložljive navigacijske sisteme lahko uporabniki na daljavo zaklenejo in odklenejo vrata, pri Fiesti s sedem-stopenjskim samodejnim menjalnikom pa celo na daljavo zaženejo motor, poiščejo lahko vozilo in preverijo napolnjenost rezervoarja z gorivom, stanje alarmnega sistema, tlak v pnevmatikah, izrabljenost motornega olja in še marsikaj, zagotavlja Ford. Posodobljen je tudi Fiestin sistem za komunikacije in razvedrilo SYNC 35 – zdaj je še bolj intuitiven in preprost za uporabo.