Najnovejša izdaja 2022 je zasnovana na izvedenki Shine, zunanjem barvnem paketu «Bleu Anodisé», novo kombinacijo notranjosti v barvah in materialu iz jeansa. Tokrat so v deskarskem paketu nove opreme tudi serijska 17-palčna platišča v črni barvi Origami z diamantno obdelavo in zatemnjena zadnja vogalna stekla. Citroënov kompaktni SUV že v osnovi stavi na vsestranskost, modularnost in bivalno udobje, torej, na idealne lastnosti za športno vadbo na prostem in vsemogoče zahteve in podvige ob koncu tedna ali počitnicah.

Med modularnimi funkcijami ne manjka drsno pomična zadnja sedežna vklop z možnostjo preklopa v dva popolnoma ločena dela in zložljiv sovoznikov sedež, s pomočjo katerega pridobimo kar 2,40 metra dolžine za prevoz posebej dolgih predmetov, kot je na primer jadralna deska ali par smuči… Prostornino prtljažnika je možno prilagajati od 410 do 520 litrov, s podrto zadnjo sedežno klopjo pa se lahko poveča do 1.289 litrov.

Modra barva omejene serije Rip Curl 2022 se zgleduje po oceanih in deskanju na valovih. Vstavki na odbijačih in ohišju zunanjih ogledal izpostavijo barvni paket “Bleu Anodisé” prek dodatkov v kovinsko modrem odtenku, ki pritegnejo poglede in ustvarijo kontrast z izbrano barvo karoserije in črno streho. C3 Aircross Rip Curl je opremljen s črno streho, ki se idealno ujema z vsemi štirimi barvami karoserije v ponudbi: siva Artense, siva Platinium, črna Perla Nera in bela Banquise.

 

C3 Aircross pa pripomore še ena pomembna lastnost, to so velike zastekljene površine, ki potniški prostor preplavljajo s svetlobo in zagotavljajo odlično vidljivost. Dobro se znajde tako v mestu kot na primestnih cestah. Pustolovski navdih med ostalim spodbujajo funkcije Grip Control s sistemom za speljevanje v klanec. Ponuja tudi možnost izbire med različnimi načini vožnje in prilagaja pogonsko moč prednjih koles danemu terenu ter ohrani hitrost tudi med spustom po strmih klancih. Rip Curl je svoje ime prvič prepletel z vozilom C3 Aircross leta 2018 in zatem še leta 2020. Citroën torej že tretjič sodeluje z avstralsko znamko, ki je vodilna v svetu na področju deskanja na valovih.